PAVLOVA TORTA SA JAGODAMA Čarobna poslastica kojoj nećete moći da odolite
Torta koja nosi ime po ruskoj balerini, Ani Pavlovoj, već decenijama, je deo svečane trepeze, brojnih domaćica. Ova fenomenalna poslastica, nastala u 20. veku, može da se napravi na više načina, a karakteristična je po hrskavim korama, slatkoj pavlaci i jagodama.
Potrebno je
- 3 belanca
- 1 kašičica limunovog soka
- prstohvat soli
- 300 ml slatke pavlake
- 200 g šećera
- 80 g šećera u prahu
- 1 kašika gustina
- 500 g jagoda
Priprema
Zagrejte rernu na 175 stepeni. Onda stavite papir za pečenje u kalup za tortu. Umutite šam od belanaca, zatim polako dodajte šećer i gustin, pa sipajte i limunov sok. U kalup za tortu stavite najveći deo šama a mali ostatak sipajte u špric i nanesite po ivicama, da dobijete šare. Zatim sušite koru od belanaca oko 1h na 150 stepeni. Onda isključite rernu, ali ostavite tortu u njoj još pola sata. Ohlađena kora biće tvrda spolja, a unutra mekana. Nakon toga, mutite slatku pavlaku i šećer u prahu dok se ne dobijete gustu masu. Na koru nanesite smesu, a preko dekorišite voćem po želji. Prijatno!
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)