PAVLOVA TORTA SA JAGODAMA Čarobna poslastica kojoj nećete moći da odolite
Torta koja nosi ime po ruskoj balerini, Ani Pavlovoj, već decenijama, je deo svečane trepeze, brojnih domaćica. Ova fenomenalna poslastica, nastala u 20. veku, može da se napravi na više načina, a karakteristična je po hrskavim korama, slatkoj pavlaci i jagodama.
Potrebno je
- 3 belanca
- 1 kašičica limunovog soka
- prstohvat soli
- 300 ml slatke pavlake
- 200 g šećera
- 80 g šećera u prahu
- 1 kašika gustina
- 500 g jagoda
Priprema
Zagrejte rernu na 175 stepeni. Onda stavite papir za pečenje u kalup za tortu. Umutite šam od belanaca, zatim polako dodajte šećer i gustin, pa sipajte i limunov sok. U kalup za tortu stavite najveći deo šama a mali ostatak sipajte u špric i nanesite po ivicama, da dobijete šare. Zatim sušite koru od belanaca oko 1h na 150 stepeni. Onda isključite rernu, ali ostavite tortu u njoj još pola sata. Ohlađena kora biće tvrda spolja, a unutra mekana. Nakon toga, mutite slatku pavlaku i šećer u prahu dok se ne dobijete gustu masu. Na koru nanesite smesu, a preko dekorišite voćem po želji. Prijatno!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)