AKO VOLITE ČUPAVCE, VOLEĆETE I NJIHOVU POSNU VERZIJU Još je ukusnija, a jeftinija

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Savršeni kolači sa kokosom. I u dane najstrožeg posta možete da ih pravite, jer su na vodi. Jeftina poslastica skupog ukusa.

posni čupavci
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g brašna
  • 400 g šećera
  • 400 ml vode
  • 50 g griza
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g kokosovog brašna
  • 50 g kakao praha
  • 1 kašika alkoholnog širćeta

Priprema

Pomešajte u činiji pšenično brašno, griz, šećer, prašak za pecivo i vanilin šećer. Potom dodajte 200 ml vode i kašiku alkoholnog sirćeta. Umutite dobro sve pa sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni dok se patišpanj ne odvoji od ivice pleha. Ohlađen kolač isecite na kocke. Sipajte u šerpu 200 mililitara vode, dodajte 200 grama šećera i kakao praha pa stavite na ringlu da se kuva. Čim proključa, skinite sa ringle i ostavite da se malo ohladi. Sipajte kokosovo brašno u dubok tanjir. Spuštajte kocke patišpanja viljuškom u preliv od vode, šećera i kakao praha, pa odmah posle u posudu sa kokosovim brašnom. Vaši čupavci su spremni. Bon appetit !

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading