POSNA ČOKO MALINA TORTA Kremasta fantazija koja se topi u ustima
Ova fenomenalna poslastica oduševiće sve koji je budu probali. Čokolada u spoju sa voćem savršen je predlog za svečanu ili slavsku trpezu.
Potrebno je
Za malina fil:
- 250 g malina
- 50 ml vode
- 50 g šećera
- 30 g kukuruznog skroba
Za beli fil:
- 100 g posnog sira
- 80 g biljnog mleka (sojinog, bademovog, kokosovog)
- 120 ml biljnog šlaga
- sok od 2 pomorandže
- 400 g kakao keksa
Za glazuru:
- 50 g kikirikija
- 150 g posne čokolade
Priprema
Ubacite maline u posudu pa ih prelijte vodom, dodajte šećer i izgnječite špatulom. Onda sve dobro promešajte, pa dodajte kukuruzni skrob i ponovo sjedinite sve. Kuvajte na tihoj vatri uz stalno mešanje dok se ne zgusne, pa onda izlijte smesu u posudu i prekrijte je prozirnom folijom. Ostavite smesu neko vreme da se ohladi. U zasebnu posudu ubacite posni sir i biljno mleko, pa mešajte sve dok se ne sjedini. Onda dodajte biljni šlag i mutite mikserom na srednjoj brzini dok ne dobijete teksturu šlaga. Zatim sipajte fil u kesu za zamrzivač. Iscedite dve pomorandže, pa umačite keks. Poređajte trećinu po većoj tacni u obliku kruga. Rasporedite polovinu belog fila, poravnajte ga pa poređajte drugi sloj keksa. Onda rasporedite fil od malina, poravnajte pa poređajte keks. Drugom polovinom belog fila završavate nanošenje. Posle poravnajte gornji deo pa ostavite u frižideru bar sat vremena. Za to vreme propržite kikiriki u tiganju bez ulja, pa izblendajte. Potom otopite čokoladu na pari, pa pomešajte sa kikirikijem. Na kraju, nanesite glazuru i ukrasite po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
POPADIJINA POSNA KESTEN TORTA Razvaljuje ukusom, a uspeva i početnicima
Savršena za slave i sve svečane prilike.
POSNA VASINA TORTA Bez jaja i mleka, a kremasta kao iz poslastičarnice
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZA POSNA KEKS TORTA Prepuna čokolade i oraha, poćiće vam voda na usta
Nema paljenja rerne, a nemo ko je ne voli.
POSNA KESTEN TORTA ZA NAJLEPŠU JESEN Pravi se lako, a svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)