POSNA ČOKO MALINA TORTA Kremasta fantazija koja se topi u ustima
Ova fenomenalna poslastica oduševiće sve koji je budu probali. Čokolada u spoju sa voćem savršen je predlog za svečanu ili slavsku trpezu.
Potrebno je
Za malina fil:
- 250 g malina
- 50 ml vode
- 50 g šećera
- 30 g kukuruznog skroba
Za beli fil:
- 100 g posnog sira
- 80 g biljnog mleka (sojinog, bademovog, kokosovog)
- 120 ml biljnog šlaga
- sok od 2 pomorandže
- 400 g kakao keksa
Za glazuru:
- 50 g kikirikija
- 150 g posne čokolade
Priprema
Ubacite maline u posudu pa ih prelijte vodom, dodajte šećer i izgnječite špatulom. Onda sve dobro promešajte, pa dodajte kukuruzni skrob i ponovo sjedinite sve. Kuvajte na tihoj vatri uz stalno mešanje dok se ne zgusne, pa onda izlijte smesu u posudu i prekrijte je prozirnom folijom. Ostavite smesu neko vreme da se ohladi. U zasebnu posudu ubacite posni sir i biljno mleko, pa mešajte sve dok se ne sjedini. Onda dodajte biljni šlag i mutite mikserom na srednjoj brzini dok ne dobijete teksturu šlaga. Zatim sipajte fil u kesu za zamrzivač. Iscedite dve pomorandže, pa umačite keks. Poređajte trećinu po većoj tacni u obliku kruga. Rasporedite polovinu belog fila, poravnajte ga pa poređajte drugi sloj keksa. Onda rasporedite fil od malina, poravnajte pa poređajte keks. Drugom polovinom belog fila završavate nanošenje. Posle poravnajte gornji deo pa ostavite u frižideru bar sat vremena. Za to vreme propržite kikiriki u tiganju bez ulja, pa izblendajte. Potom otopite čokoladu na pari, pa pomešajte sa kikirikijem. Na kraju, nanesite glazuru i ukrasite po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA OD MLEVENOG KEKSA Smaže se začas, a uspeće i potpunim početnicima
Očaravajuća poslastica za sve prilike.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
POSNA REFORMA TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a pomera granice dobrog ukusa
Posna verzija čuvene Reforme ulepšaće svaku svečanu trpezu.
POSNA MARKIZA TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a uspeće svima
Neodoljiva poslastica pravi se lako, a osvojiće sve koji je budu probali.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)