POSNA ČOKO MALINA TORTA Kremasta fantazija koja se topi u ustima

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Ova fenomenalna poslastica oduševiće sve koji je budu probali. Čokolada u spoju sa voćem savršen je predlog za svečanu ili slavsku trpezu.

čoko malina torta
Shutterstock

Potrebno je

Za malina fil:

  • 250 g malina
  • 50 ml vode
  • 50 g šećera
  • 30 g kukuruznog skroba

Za beli fil:

  • 100 g posnog sira 
  • 80 g biljnog mleka (sojinog, bademovog, kokosovog)
  • 120 ml biljnog šlaga
  • sok od 2 pomorandže
  • 400 g kakao keksa

Za glazuru:

  • 50 g kikirikija
  • 150 g posne čokolade

Priprema

Ubacite maline u  posudu pa ih prelijte vodom, dodajte šećer i izgnječite špatulom. Onda sve dobro promešajte, pa dodajte kukuruzni skrob i ponovo sjedinite sve. Kuvajte na tihoj vatri uz stalno mešanje dok se ne zgusne, pa onda izlijte smesu u posudu i prekrijte je prozirnom folijom. Ostavite smesu neko vreme da se ohladi. U zasebnu posudu ubacite posni sir i biljno mleko, pa mešajte sve dok se ne sjedini. Onda dodajte biljni šlag i mutite mikserom na srednjoj brzini dok ne dobijete teksturu šlaga. Zatim sipajte fil u kesu za zamrzivač. Iscedite dve pomorandže, pa umačite keks. Poređajte trećinu po većoj tacni u obliku kruga. Rasporedite polovinu belog fila, poravnajte ga pa poređajte drugi sloj keksa. Onda rasporedite fil od malina, poravnajte pa poređajte keks.  Drugom polovinom belog fila završavate nanošenje. Posle poravnajte gornji deo pa ostavite u frižideru bar sat vremena. Za to vreme propržite kikiriki u tiganju bez ulja, pa izblendajte. Potom otopite čokoladu na pari, pa pomešajte sa kikirikijem. Na kraju, nanesite glazuru i ukrasite po želji. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading