FENOMENALNA ŠTRUDLA SA ROGAČEM Drugačija i posebna, obožavaćete je
Napravite štrudlu sa rogačem. Slatka, drugačija i slasna.
Potrebno je
- 200 g rogača
- 500 ml mleka
- 2 jaja
- 500 kg brašna
- 100 g margarina
- 5 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 1 suvi kvasac
- 1 prašak za pecivo
Priprema
Kvasac aktivirajte u 250 ml mlakog mleka pa dodajte dve kašike šećera i malo soli i tako zamesite testo. Kada se aktivira kvasac, dodajte mu umućena jaja, pa postepeno dodajte brašno sa praškom za pecivo dok ne napravite glatko testo. Ostavite da odstoji 20 minuta, a zatim rastanjite pa premažite margarinom. Pustite da odstoji 15 minuta, a zatim ponovo testo premažite margarinom. Ostavite ponovo testo 15 minuta, a zatim ga podelite na dva dela. Bogato namažite filom. Fil pravite od 250 ml vrelog mleka, šećera i rogača. Nafilovano testo urolajte u štrudlu. Štrudle prebacite u pleh i ostavite 15 minuta. Zatim štrudle premažite margarinom pa pecite oko 30 min u rerni na 180 stepeni. Ohlađenu štrudlu sa rogačem isecite i poslužite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ROGAČEM Mirisna poslastica po starom teta Slavicinom receptu, ovakvu niste jeli
Fenomenalna poslastica u slatkom spoju sa rogačem.
MIRISNA ŠTRUDLA SA ROGAČEM Fenomenalna poslastica u drugačijem spoju, pravićete stalno
Savršena za svečanu i slavsku trpezu, bićete oduševljeni.
ŠTRUDLA SA ROGAČEM Slatka poslastica na kojoj su odrasle generacije, a osvaja na prvi zalogaj
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
ČAROBNA ŠTRUDLA SA ROGAČEM Može da vam zameni doručak, a još je ukusnija od one klasične
Volite štrudlu sa orasima ili makom? Zavolećete i ovu sa rogačem. Slasna, bogatog fila a rogač daje posebnu čar.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)