FENOMENALNA ŠTRUDLA SA ROGAČEM Drugačija i posebna, obožavaćete je
Napravite štrudlu sa rogačem. Slatka, drugačija i slasna.

Potrebno je
- 200 g rogača
- 500 ml mleka
- 2 jaja
- 500 kg brašna
- 100 g margarina
- 5 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 1 suvi kvasac
- 1 prašak za pecivo
Priprema
Kvasac aktivirajte u 250 ml mlakog mleka pa dodajte dve kašike šećera i malo soli i tako zamesite testo. Kada se aktivira kvasac, dodajte mu umućena jaja, pa postepeno dodajte brašno sa praškom za pecivo dok ne napravite glatko testo. Ostavite da odstoji 20 minuta, a zatim rastanjite pa premažite margarinom. Pustite da odstoji 15 minuta, a zatim ponovo testo premažite margarinom. Ostavite ponovo testo 15 minuta, a zatim ga podelite na dva dela. Bogato namažite filom. Fil pravite od 250 ml vrelog mleka, šećera i rogača. Nafilovano testo urolajte u štrudlu. Štrudle prebacite u pleh i ostavite 15 minuta. Zatim štrudle premažite margarinom pa pecite oko 30 min u rerni na 180 stepeni. Ohlađenu štrudlu sa rogačem isecite i poslužite. Bon appetit!

BRZI DESERT SA BUNDEVOM I KIKIRIKIJEM Drugačiji i sladak, poćiće vam voda na usta
Pravi se lako, a pojede brzo.

JEDINI RECEPT ZA RUSKE ŠUBARE KOJI ĆE VAM TREBATI Kolačići bez kojih nijedna slava ne prolazi
Sitni kolači pogodni za svečanu i slavsku trpezu, prste da poližete.

NEODOLJIVI VALJUŠCI SA MAKOM Lako se prave, a osvajaju ukusom
Fenomenalni i slatki, za pravo uživanje.

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete
Fenomenalan desert za prave sladokusce.
Komentari (0)