FENOMENALNI ČIZKEJK SA PISTAĆIMA Kremasta fantazija koja se topi u ustima
Ako volite klasičan čizkejk ovaj ćete da obožavate. Sladak, kremast, stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
Za podlogu
- 120 g keksa
- 30 g očišćenih pistaća
- 50 g putera
- 2 kašike mleka
Za kremu
- 200 g bele čokolade
- 2 dl slatke pavlake
- 50 g paste od pistaća
- 500 g kremastog sira
- 1 kesica želatina
Za ganaš
- 1 dl slatke pavlake
- 150 g bele čokolade
Priprema
Priprema podloge
Iseckajte pistaće. Onda sameljite keks i otopite puter. Zatim pomešajte sve sastojke za podlogu. Sipajte smesu u kalup pa je poravnajte časom.
Priprema kreme
Zagrejte 1,5 dl slatke pavlake, do vrenja. To prelijte preko bele čokolade. Mešajte sve dok se čokolada ne istopi. Onda u ohlađenu i rastopljenu čokoladu dodajte pastu od pistaća. Možete da je napravite tako što izblendate pistaće u blenderu ili secku, dok ne dobiju strukturu paste. Umešajte kremasti sir i preostalu slatku pavlaku pa dobro sve sjedinite. Dodajte jednu kesicu želatina. Pripremljenu kremu sipajte preko keks podloge pa izravnajte. Stavite u frižider.
Priprema ganaša
Slatku pavlaku zagrejte skoro dok ne provri. Onda je prelijte preko seckane bele čokolade i dobro mešajte, sve dok se čokolada ne otopi. Ganaš prelijte preko rashlađene kreme. Stavite čizkejk u frižider bar na tri sata. Secite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČIZKEJK SA PISTAĆIMA Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, za sve prilike
Kolač bez mane raspametiće i one koji ne vole slatko.
ČIZKEJK SA PISTAĆIMA Očaravajući desert u spoju ukusa koji se pamti
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa pistaćima ćete obožavati.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)