FENOMENALNI ČIZKEJK SA PISTAĆIMA Kremasta fantazija koja se topi u ustima

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Ako volite klasičan čizkejk ovaj ćete da obožavate. Sladak, kremast, stavite odmah duplu meru.

čizkejk sa pistaćima
Shutterstock

Potrebno je
Za podlogu

  • 120 g keksa 
  • 30 g očišćenih pistaća
  • 50 g putera
  • 2 kašike mleka

Za kremu

  • 200 g bele čokolade 
  • 2 dl slatke pavlake
  • 50 g paste od pistaća
  • 500 g kremastog sira
  • 1 kesica želatina

Za ganaš

  • 1 dl slatke pavlake
  • 150 g bele čokolade 

Priprema

Priprema podloge

Iseckajte pistaće. Onda sameljite keks i otopite puter. Zatim pomešajte sve sastojke za podlogu. Sipajte smesu u kalup pa je poravnajte časom. 

Priprema kreme

Zagrejte 1,5 dl slatke pavlake, do vrenja. To prelijte preko bele čokolade. Mešajte sve dok se čokolada ne istopi. Onda u ohlađenu i rastopljenu čokoladu dodajte pastu od pistaća. Možete da je napravite tako što izblendate pistaće u blenderu ili secku, dok ne dobiju strukturu paste. Umešajte kremasti sir i preostalu slatku pavlaku pa dobro sve sjedinite. Dodajte jednu kesicu želatina. Pripremljenu kremu sipajte preko keks podloge pa izravnajte. Stavite u frižider. 

Priprema ganaša

Slatku pavlaku zagrejte skoro dok ne provri. Onda je prelijte preko seckane bele čokolade i dobro mešajte, sve dok se čokolada ne otopi. Ganaš prelijte preko rashlađene kreme. Stavite čizkejk u frižider bar na tri sata. Secite i služite. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading