FENOMENALNI ČIZKEJK SA PISTAĆIMA Kremasta fantazija koja se topi u ustima
Ako volite klasičan čizkejk ovaj ćete da obožavate. Sladak, kremast, stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
Za podlogu
- 120 g keksa
- 30 g očišćenih pistaća
- 50 g putera
- 2 kašike mleka
Za kremu
- 200 g bele čokolade
- 2 dl slatke pavlake
- 50 g paste od pistaća
- 500 g kremastog sira
- 1 kesica želatina
Za ganaš
- 1 dl slatke pavlake
- 150 g bele čokolade
Priprema
Priprema podloge
Iseckajte pistaće. Onda sameljite keks i otopite puter. Zatim pomešajte sve sastojke za podlogu. Sipajte smesu u kalup pa je poravnajte časom.
Priprema kreme
Zagrejte 1,5 dl slatke pavlake, do vrenja. To prelijte preko bele čokolade. Mešajte sve dok se čokolada ne istopi. Onda u ohlađenu i rastopljenu čokoladu dodajte pastu od pistaća. Možete da je napravite tako što izblendate pistaće u blenderu ili secku, dok ne dobiju strukturu paste. Umešajte kremasti sir i preostalu slatku pavlaku pa dobro sve sjedinite. Dodajte jednu kesicu želatina. Pripremljenu kremu sipajte preko keks podloge pa izravnajte. Stavite u frižider.
Priprema ganaša
Slatku pavlaku zagrejte skoro dok ne provri. Onda je prelijte preko seckane bele čokolade i dobro mešajte, sve dok se čokolada ne otopi. Ganaš prelijte preko rashlađene kreme. Stavite čizkejk u frižider bar na tri sata. Secite i služite. Bon appetit!
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)