NEODOLJIVA BAKLAVA SA PISTAĆIMA Slatka i fantastična, stavite odmah duplu meru

Izvor: Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate. Pistaći daju poseban šmek, dobićete potpuno novi slatkiš.

baklava sa pistaćima
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g tankih kora za baklavu
  • ulje za premazivanje


Za nadev:

  • 4 jaja
  • 7 ravnih kašika šećera
  • 7 kašika griza
  • 125 g margarina
  • 1 dl mleka
  • 200 g mlevenih pistaća


Sirup:

  • 3 ½ šolje šećera
  • 4 šolje vode
  • sok od 1 limuna

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Onda umutite jaja sa šećerom, dodajte griz, margarin i mleko, pa nastavite sa mućenjem. Umešajte na kraju i mlevene pistaće. Pleh nauljite pa stavite prvu koru, premažite je uljem, pa stavite drugu koru, isto je premažite uljem pa stavite nadev. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Poslednje premazujete uljem. Pecite baklavu na 200 stepeni, dok ne porumeni. Isecite je na kocke. Napravite sirup tako što ćete da skuvate šećer i sok od jednog limuna. Prelijte baklavu vrućim sirupom i služite. Bon appetit!
 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading