ČAROBNA ČOKOLADNA PITA Sa bogatim nadevom Svaki zalogaj je sve bolji, prste da poližete

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Neodoljivo slatka, uzećete parće više.

čokoladna pita
Shutterstock

Za testo

  • 250 g brašna
  • 150 g šećera
  • 150 g putera
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 1 limun
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer

Za nadev

 

  • 130 g crne čokolade
  • 100 g šećera
  • 50 ml slatke pavlake
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer

Priprema

Zagrejte rernu na 170 stepeni. Puter isecite na kockice pa prosejte brašno s praškom za pecivo pa pomešajte sa šećerom i limunovom korom. Onda dodajte puter i trljajte vrhovima prstiju da dobijete krupnije mrvice. U zasebnoj posudi viljuškom razmutite jaje sa žumancem i vanilinim šećerom. Tu smesu dodajte smesi sa brašnom i puterom, i zamesite glatko testo. Pokrijte ga providnom folijom i stavite u frižider na 30 minuta. Za to vreme napravite nadev. Čokoladu otopite na pari pa je ostavite da se prohladi. Penasto umutite jaja sa šećerom. Dodajte slatku pavlaku i vanilin šećer, a zatim i prohlađenu čokoladu. Dobro izmešajte sastojke da dobijete sjedinjenu smesu. Razvaljajte 2/3 testa i njime obložite pleh. Namažite nadev preko testa pa viljuškom ravnomerno rasporedite. Ostatak testa isecite na trake pa napravite mrežu i tako je stavite preko nadeva. Pecite čokoadnu pitu oko pola sata u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Pustite da se prohladi pa pospite šećerom u prahu. Secite i služite. Bon appetit!

 

 

 

Komentari (0)

Loading