FENOMENALNA POSNA KESTEN TORTA Pravi se lako a nestaće sa stola odmah

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Preukusna, uzećete parče više. Idealno posluženje za prazničnu ili slavsku trpezu, oduševićete goste.

kesten torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg kesten pirea
  • 400 g šećera u prahu
  • 500 ml posna slatke pavlake
  • 250 g margarina
  • 300 g mlevenih oraha
  • 3 kašike kakaoa

Glazura

  • 100 g crne čokolade
  • 70 g margarina

Priprema

Umutite margarin sa šećerom u prahu, a zatim dodajte kesten pire. Umutite potom  biljnu pavlaku u čvrst šlag, pa dodajte u sve mlevene orahe, smesu od kestena i lagano promešajte. U okrugli kalup sipajte masu i ostavite u frižideru da se stegne. Napravite preliv od čokolade i margarina, prelitjte tortu, a po želji možete da dekorišete i seckanim ratlukom.

Komentari (0)

Loading