FENOMENALNA POSNA KESTEN TORTA Pravi se lako a nestaće sa stola odmah
Preukusna, uzećete parče više. Idealno posluženje za prazničnu ili slavsku trpezu, oduševićete goste.
Potrebno je
- 1 kg kesten pirea
- 400 g šećera u prahu
- 500 ml posna slatke pavlake
- 250 g margarina
- 300 g mlevenih oraha
- 3 kašike kakaoa
Glazura
- 100 g crne čokolade
- 70 g margarina
Priprema
Umutite margarin sa šećerom u prahu, a zatim dodajte kesten pire. Umutite potom biljnu pavlaku u čvrst šlag, pa dodajte u sve mlevene orahe, smesu od kestena i lagano promešajte. U okrugli kalup sipajte masu i ostavite u frižideru da se stegne. Napravite preliv od čokolade i margarina, prelitjte tortu, a po želji možete da dekorišete i seckanim ratlukom.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
Komentari (0)