KNEDLE SA MAKOM Mekane i fenomenalne, prste da poližete
Jede vam se nešto slatko, a nemate ideju šta da napravite? Imamo predlog za vas, napravite knedle sa makom. Drugačije i preukusne, osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 250 g brašna
- 20 g kvasca
- 6 kašika mleka
- jaje
- 4 kašike putera
- 50 g mlevenog maka
- 2 kašike šećera u prahu
- kašika šećera
- rendana kora polovine limuna -
- 4 kašike muslija od šljiva
- so
Priprema
U jednoj posudi prosejte brašno pa napravite udubljenje. Izdrobite kvasac, dodajte malo mleka i šećera, stavite u to udubljenje, pa zamesite testo. Zatim pospite sa malo brašna. Pokrijte krpom i ostavite 15 minuta da odstoji. Za to vreme, jaje pomešajte sa ostatkom mleka i limunovom rendanom korom. Smesu sjedinite sa testom i zamesite. Pokrijte testo i pustite da nadođe pola sata. Potom podelite testo na 4 jednaka dela, pa svaki deo poravnajte. Sipajte na svaki deo po kašiku, muslija od šljiva pa napravite rukom knedle. Ostavite ih da odstoje 20 minuta. Vodu nalijte u lonac, posolite i sačekajte da provri. Zatim ubacite knedle i kuvajte oko 12 minuta. Puter zagrejte u tiganju pa dodajte šećer i mak. Kašikom vadite knedle iz lonca, pa ih pospite vrućim puterom, premažite smesom sa makom i dekorišite po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
KNEDLE SA KAJSIJAMA BUDE NOSTALGIJU Potpuno iste kao one iz bakine kuhinje
Mirisne i sočne, nestaće sa stola odmah.
BAKINE KNEDLE SA ŠLJIVAMA MIRIŠU NA DETINJSTVO Savršeno sočne, tope se u ustima
Najbolje stavite odmah duplu meru.
KNEDLE SA BOROVNICAMA Jednostavnost i savršenstvo ukusa u svakom zalogaju
Nema ko će im odoleti.
KNEDLE SA ČOKOLADOM BUDE NOSTALGIJU Iste kao one iz bakine kuhinje, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Mirisne i slatke, nestaće sa stola odmah.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)