KNEDLE SA MAKOM Mekane i fenomenalne, prste da poližete
Jede vam se nešto slatko, a nemate ideju šta da napravite? Imamo predlog za vas, napravite knedle sa makom. Drugačije i preukusne, osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 250 g brašna
- 20 g kvasca
- 6 kašika mleka
- jaje
- 4 kašike putera
- 50 g mlevenog maka
- 2 kašike šećera u prahu
- kašika šećera
- rendana kora polovine limuna -
- 4 kašike muslija od šljiva
- so
Priprema
U jednoj posudi prosejte brašno pa napravite udubljenje. Izdrobite kvasac, dodajte malo mleka i šećera, stavite u to udubljenje, pa zamesite testo. Zatim pospite sa malo brašna. Pokrijte krpom i ostavite 15 minuta da odstoji. Za to vreme, jaje pomešajte sa ostatkom mleka i limunovom rendanom korom. Smesu sjedinite sa testom i zamesite. Pokrijte testo i pustite da nadođe pola sata. Potom podelite testo na 4 jednaka dela, pa svaki deo poravnajte. Sipajte na svaki deo po kašiku, muslija od šljiva pa napravite rukom knedle. Ostavite ih da odstoje 20 minuta. Vodu nalijte u lonac, posolite i sačekajte da provri. Zatim ubacite knedle i kuvajte oko 12 minuta. Puter zagrejte u tiganju pa dodajte šećer i mak. Kašikom vadite knedle iz lonca, pa ih pospite vrućim puterom, premažite smesom sa makom i dekorišite po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVE KNEDLE SA ČOKOLADOM Tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru
Ako volite klasične knedle, ove ćete da obožavate. Slatke i mekane, pravićete ih stalno.
UKUSNE, A LAKO SE PRAVE Neodoljive knedle sa sirom pravićete iznova i iznova
Kada ih jednom napravite, nećete stati.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)