KNEDLE SA MAKOM Mekane i fenomenalne, prste da poližete

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Jede vam se nešto slatko, a nemate ideju šta da napravite? Imamo predlog za vas, napravite knedle sa makom. Drugačije i preukusne, osvojiće vas od prvog zalogaja.

knedle sa makom
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 g brašna 
  • 20 g kvasca
  • 6 kašika mleka
  • jaje
  • 4 kašike putera
  • 50 g mlevenog maka
  • 2 kašike šećera u prahu
  • kašika šećera
  • rendana kora polovine limuna -
  • 4 kašike muslija od šljiva 
  • so

Priprema

U jednoj posudi prosejte brašno pa napravite udubljenje. Izdrobite kvasac, dodajte malo mleka i šećera, stavite u to udubljenje, pa zamesite testo. Zatim pospite sa malo brašna. Pokrijte krpom i ostavite 15 minuta da odstoji. Za to vreme, jaje pomešajte sa ostatkom mleka i limunovom rendanom korom. Smesu sjedinite sa testom i zamesite. Pokrijte testo i pustite da nadođe pola sata. Potom podelite testo na 4 jednaka dela, pa svaki deo poravnajte. Sipajte na svaki deo po kašiku, muslija od šljiva pa napravite rukom knedle. Ostavite ih da odstoje 20 minuta. Vodu nalijte u lonac, posolite i sačekajte da provri. Zatim ubacite knedle i kuvajte oko 12 minuta. Puter zagrejte u tiganju pa dodajte šećer i mak. Kašikom vadite knedle iz lonca, pa ih pospite vrućim puterom, premažite smesom sa makom i dekorišite po želji. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading