DOMAĆE FRITULE Neodoljive i slatke, savršeno se slažu sa jogurtom
Fenomenalne krofne, uspeće svima, čak i potpunim početnicima.
Potrebno je
- 200 g mekog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilinog šećera
- 2 kašike šećera
- 180 ml jogurta
- 1 celo jaje
- prstohvat soli
- na vrh kašičice cimeta
- šećer u prahu za posipanje
- ulje za prženje
Priprema
Umutite jaje, pa dodajte uz mešanje jogurt, šećer i vanilin šećer i so. Potom postepeno, uz mešanje dodajte brašno prethodno pomešano s praškom za pecivo i cimetom. Treba da dobijete gusto testo. Sipajte dosta ulja u dublji tiganj ili lonac. Treba da ga bude toliko da fritule plivaju u njemu i ne dodiruju dno. Uključite da se greje. Kad ulje bude dobro zagrejano, vadite kašikom testo i spuštajte ih u ulje da se prže na srednjoj temperaturi. Da vam ne bi bile "rogate", odnosno da ne bi ostali hrskavi delovi koji štrče i da dobijete savreno glatke i okruglaste fritule, najpre umočite kašiku u vrelo ulje i potom uzimajte testo – ono će na taj način samo skliznuti s kašike i neće se razvlačiti i formirati "rogići". Pržite dok ne porumeni lepo, pa okrenite na drugu stranu. Kad se prohladi, pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
KROFNE Po originalnom pekarskom receptu, vazdušaste i mekane, sa bogatim filom
Sa kremom od lešnika, slatke i sočne.
ŠU ŠU KROFNE Liče na princes, ali su drugačije i posebne Recept i intervju sa Ivanom Marković
Recept za ovaj neodoljivi desert dala nam je Ivana Marković iz Valjeva.
KEPANG KROFNE Domaće, a sočne i slatke, kao one iz pekare
Neodoljive i posebne, najbolje odmah stavite duplu meru.
KROFNE BEZ MLEKA I JAJA Sočne i preukusne, najbolje stavite odmah duplu meru
Ove slasne krofne idealne su u vreme posta, a ne zaostaju ni malo za onim klasičnim. Probajte i uverite se koliko su ukusne.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)