TORTA OD AVOKADA Veganska rapsodija slatkih ukusa, zdrava i posna
Ova neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah. Pogodna je za vegane ili ljude koji poste.
Sastojci
- 10 kom svežih urmi
- 100 g lešnika i oraha
- 1 kašika kokosovog ulja
Za mus
- 1 zreli avokado
- 5-6 kom svežih urmi
- 1 kašika kokosovog ulja
- 1 kašika kakaoa
- 20 g crne cokolade
Priprema
Izblendajte u blenderu urme, lešnik i orahe i kokosovo ulje. Smesu ulijte u kalup i ostavite sa strane. Za mus sjedinite urme i avokado, pa dodajte ulje, kakao i otopljenu štanglicu čokolade. Sve mikserom dodatno umutite pa prelijte preko kore. Ohladite u frižideru par sati pa secite i služite.
Možda vas zanima:
VEGANSKA TORTA Brza poslastica koja se pravi očas posla, a ukusa kao da ste se trudili satima
Očaravajuća poslastica sa avokadom i čokoladom, za prave sladokusce.
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)