TURSKI MOKRI KOLAČ Kremast i sladak, otopićete se od miline
Jede vam se nešto slatko, ali nemate ideju šta da napravite? Imamo predlog za vas. Napravite ovaj fenomenalni desert, svi će vam tražiti recept.
Potrebno je
Za biskvit:
- 5 jaja
- 2 čaše brašna
- 1 čaša (od 200 ml) šećera
- 1 čaša mleka
- 1 čaša ulja
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 3 pune kašike kakaoa
Preliv:
- 1 čaša šećera
- 1/2 čaše ulja
- 3,5 čaše mleka
- 6 kašika kakaoa
Priprema:
Biskvit: Jaja penasto umutiti sa šećerom. Sipati ulje i mleko, mutiti da se sjedini. U drugoj činiji pomešati suve sastojke i dodati u umućena jaja sve vreme mešajući mutilicom. Sipati u pleh obložen pek-papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta, ili dok testo nije unutra pečeno, proverite čačkalicom.
Preliv: Pomešati kakao i šećer, dodati ulje i mešati dok se ne dobije pasta. Dodati mleko i kuvati 10 minuta.
Pečeni kolač okrenuti da gore bude donja strana. Kad se prohladi, iseći na kocke i preliti pripremljenim prelivom. Po želji posuti rendanom čokoladom. Služiti uz kuglu sladoleda od vanile ili sa kašikom šlaga.
Možda vas zanima:
TURSKI MOKRI KOLAČ Savršen za sve svečane prilike, otopićete se od miline
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)