TURSKI MOKRI KOLAČ Kremast i sladak, otopićete se od miline

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Jede vam se nešto slatko, ali nemate ideju šta da napravite? Imamo predlog za vas. Napravite ovaj fenomenalni desert, svi će vam tražiti recept.

turski mokri kolač
Shutterstock

Potrebno je

Za biskvit:

  • 5 jaja
  • 2 čaše brašna
  • 1 čaša (od 200 ml) šećera
  • 1 čaša mleka
  • 1 čaša ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 3 pune kašike kakaoa

Preliv:

  • 1 čaša šećera
  • 1/2 čaše ulja
  • 3,5 čaše mleka
  • 6 kašika kakaoa

Priprema:
Biskvit: Jaja penasto umutiti sa šećerom. Sipati ulje i mleko, mutiti da se sjedini. U drugoj činiji pomešati suve sastojke i dodati u umućena jaja sve vreme mešajući mutilicom. Sipati u pleh obložen pek-papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta, ili dok testo nije unutra pečeno, proverite čačkalicom.
Preliv: Pomešati kakao i šećer, dodati ulje i mešati dok se ne dobije pasta. Dodati mleko i kuvati 10 minuta.
Pečeni kolač okrenuti da gore bude donja strana. Kad se prohladi, iseći na kocke i preliti pripremljenim prelivom. Po želji posuti rendanom čokoladom. Služiti uz kuglu sladoleda od vanile ili sa kašikom šlaga.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading