PRALINE Savršeno posluženje za slavsku trpezu, prave se brzo a nestaće sa stola odmah
Neodoljive i ukusne, a uspeće svima, pa i potpunim početnicima.
Potrebno je
- 100 g crne čokolade
- 100 g bele čokolade
- 4 kašike ulja
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g mlevenih lešnika
- 100 g mlevenog keksa
Priprema:
Rastopite ulje i čokoladu na pari (posebno belu, a posebno crnu čokoladu). Dno i stranice kalupa premažite čokoladom, pa stavite u frižider da se stegne. Slatku pavlaku dobro umutite mikserom pa dodajte mlevene lešnike i mleveni keks. Zatim punite kalupe filom dopola, pa prelijte rastopljenom čokoladom. Pustite da se praline dobro prohlade pa ih vadite iz kalupa.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVE BELE PRALINE Prave se od samo 2 sastojka, a tope se u ustima
Naprave se lako i brzo, a smažu se odmah.
DOMAĆE ČOKOLADNE PRALINE Kremaste i gotove za 10 minuta, otopićete se od slatkoće
Slatke i neodoljive, a tope se u ustima.
POSNE PRALINE ZA SVE VAŽNE DOGAĐAJE Savršeni sitni kolači, ukusa koji govori 1000 jezika
Omiljene sitne kolače možete da pravite i u vreme posta.
POSNE KEKS PRALINE Savršeni kolači za slavsku trpezu, a tope se u ustima
Ni malo ne zaostaju za mrsnom verzijom, a pojedu se u trenu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)