ČUPAVA KATA Starinski kolač po bakinom receptu, raspametićete se od slatkoće
Mekani kolač bogatog fila oduševiće sve koji ga budu probali.

Potrebno je
Možda vas zanima:

DOMAĆA ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju, po receptu baka Mileve
Starinski slatkiš savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.

STARINSKI KOMISBROT Jednostavan kolač skupog ukusa po receptu iz bakine kuhinje
Jednostavne pripreme i neodoljivog ukusa, bićete oduševljeni.

SOČNE ORANDŽ KOCKE Neodoljivi desert koji super ide uz šoljicu kafe
Osvežavajući kolač za prave sladokusce.

POSNO MEDENO SRCE Jednostavan kolač skupog ukusa, za sve prilike
Toliko je dobar da nećete moći da prestanete da ga jedete.
Za testo:
- 500 g brašna
- 250 g margarina
- 5 žumanaca
- 5 kašika šećera
- 3 kašike vode
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
Za posipanje:
- Prah-šećer
Priprema:
Testo: Penasto umutite žumanca i šećer. Dodajte umućen margarin, brašno pomešano sa praškom za pecivo i vodu. Umesite testo i podelite na dva dela. Jedan treba da bude manji i njega stavite u zamrzivač, a veći u frižider. Fil: Belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg. Kašikom umešajte orahe. Veće testo rastanjite kao koru na dno podmazanog pleha i namažite džemom. Preko rasporedite fil od belanaca i oraha. Odozgo narendajte testo iz zamrzivača. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok testo ne dobije zlatno-smeđu boju. Ohlađen kolač pospite prah-šećerom, isecite na kocke i poslužite.

ČUPAVI KOLAČ OD BUNDEVE Mirisan i mekan kao pamuk, za prave sladokusce
Mirisni desert oduševiće i one koji ne vole bundevu.

KOLAČ OD POMORANDŽE Aromatični desert koji uspeva svima, nema ko vam neće tražiti recept
Pravi se lako, a osvežiće vas u trenu.

KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom kiselkasto-slatkom spoju, a super idu uz čaj
Prave se brzo i lako, a izuzetno ukusni.

SLATKA PROJA SA DŽEMOM Klasik na drugačiji način, po receptu bez mane
Ako volite klasičnu proju, njenu slatku verziju ćete obožavati.

ČERVIŠ Čuveni nemački desert s višnjama koji se topi u ustima
Sladak i ukusan, pravićete stalno.
Komentari (0)