ŠTRUDLA SA MAKOM Čarobna zimska poslastica po starinskom receptu
Sočna, sa bogatim nadevom, od domaćih kora.

Potrebno je
Za testo:
- 500 g brašna
- 250 ml mleka
- 30 g kvasca
- 1 jaje
- 1 žumance
- 50 g šećera
- 50 g otopljenog maslaca
Za fil:
- 500 g maka
- 200 g šećera
- 1,5 šolja mleka
Za premaz:
- 1 jaje
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi sa toplim mlekom razmutite kvasac i šećer. Dodajte brašno, jaje, žumance i otopljen maskac pa zamesite testo. Pustite da odstoji 20 minuta pa podelite na 3 dela. Zatim pomešajte mak i šećer da napravite fil. Mleko zagrejte, skoro do ključanja, pa ga postepeno dodajte maku i šećeru. Promešajte da se sastojci dobro sjedine. Razvucite testo pa ga premažite filom i uvijte u rolat. Obložite pleh papirom za pečenje pa naređajte štrudle. Premažite štrudle umućenim jajetom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumene. Bon appetit!
Možda vas zanima:

NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA MAKOM Fenomenalna i sočna, najbolje tražite duplu meru
Fenomenalna i sočna, svaki zalogaj je raj za sladokusce.

ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica koja budi nostalgiju na bakinu kuhinju
Neodoljiva i slatka poslastica, najbolje odmah stavite duplu meru.

MIRISNA ŠTRUDLA SA MAKOM Neodoljiva poslastica iz baka Verine kuhinje, po receptu starom 30 godina
Sočna i mekana kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, ukusa koji priča priče
Ni malo ne zaostaje za originalom, prste da poližete.

KOLAČ OD BATATA Neodoljivi desert ukusa koji govori 1000 jezika
Najbolje služite uz grčki jogurt ili sveže voće.

PEPERMINT KOLAČ Drugačiji desert za prave slatkoljupce
Osvežiće vas u trenu.

PIKANTNA TOPLA ČOKOLADA Sa čilijem, kremasta i neodoljiva
Ako volite ljuto, ovu toplu čokoladu ćete obožavati.

PUŽIĆI SA ČOKOLADOM Priprema je jednostavna, a tope se u ustima
Neodoljivi i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

ČOKOLADNI KOLAČ IZ ČAŠE Gotov za minut, a ukusan kao da ste se trudili satima
Jednostavan desert skupog ukusa.
Komentari (0)