RUŽICE OD JABUKA Neodoljivi desert hrskavih kora i sočnog nadeva, po starom bakinom receptu
Fenomenalne i slatke, pravićete stalno.
Potrebno je
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 2-3 jabuke (oljuštene, očišćene i iseckane na tanke kolutove)
- 2 kašičice cimeta
- 2 kašike šećera
- sok od pola limuna
- 2 kašike džema od jabuka (opciono, za sjaj)
Priprema:
Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte lisnato testo na pravougaonik debljine oko 3 mm. Isecite testo na trake širine oko 5 cm. Pomešajte jabuke sa cimetom, šećerom i sokom od limuna. Na svaku traku stavite malu količinu pripremljenog fila od jabuka duž sredine. Preklopite traku tako da prekrije fil i pritisnite ivice kako biste zatvorili rolnu. Urolajte testo da dobijete rolnice. Pecite ih na 200 stepeni oko 15-20 minuta ili dok ružice ne postanu zlatno smeđe.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)