RUŽICE OD JABUKA Neodoljivi desert hrskavih kora i sočnog nadeva, po starom bakinom receptu

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Fenomenalne i slatke, pravićete stalno.

ružice od jabuka
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 2-3 jabuke (oljuštene, očišćene i iseckane na tanke kolutove)
  • 2 kašičice cimeta
  • 2 kašike šećera
  • sok od pola limuna
  • 2 kašike džema od jabuka (opciono, za sjaj)

Priprema:
Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte lisnato testo na pravougaonik debljine oko 3 mm. Isecite testo na trake širine oko 5 cm. Pomešajte jabuke sa cimetom, šećerom i sokom od limuna. Na svaku traku stavite malu količinu pripremljenog fila od jabuka duž sredine. Preklopite traku tako da prekrije fil i pritisnite ivice kako biste zatvorili rolnu. Urolajte testo da dobijete rolnice. Pecite ih na 200 stepeni oko 15-20 minuta ili dok ružice ne postanu zlatno smeđe.

 

Komentari (0)

Loading