TIRAMISU ROLAT Brz, jednostavan i predivan, klasik na drugačiji način
Ako volite čuveni italijanski kolač, još više ćete voleti ovaj rolat.
Potrebno je
- 600 g piškota
- 200 ml kafe
Za kremu:
- 4 žumanca
- 120 g šećera u prahu
- 400 g maskarpone sira
- 400 ml slatke pavlake
- 100 g lešnik krema
- 100 g pečenih badema
Priprema:
Dodajte kašičicu instant kafe u kljućalu vodu i skuvajte kafu. Umočite piškote na kratko pa poređajte na providnu foliju. Maskarpone sir umutite pa dodajte žumanca i prah šećer i sve sjedinite. Pomešajte pripremljeni fil sa umućenom slatkom pavlakom i umutite mikserom da se sastojci sjedine. Fil premažite preko piškota, pa urolajte. Zatvorite providnom folijom i stavite u frižider 3 sata. Na kraju, premažite umućenom slatkom pavlakom. Dekorišite kremom od lešnika i pospite seckanim bademima.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)