ŠVEDSKA TORTA OD BADEMA Čuvena poslastica sprema se začas, a kao izmišljena je za uživanje

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Nestaće sa stola odmah.

švedska torta od badema
Shutterstock

Potrebno je

  • 150 g šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 2 velika jajeta
  • 1 limun
  • ¼ kašičice soli
  • ½ kašičice ekstrakta badema
  • 130 g brašna
  • ½ kesice praška za pecivo
  • 8 kašika otopljenog putera
  • 2 kašike sitno seckanih badema

Priprema

Šećer i  rendanu koru limuna pomešajte pa dodajte umućenim jajima. Dodajte so i ekstrakt badema. Dodajte otopljeni puter i brašno i lagano mutite 1 minut. Pleh obložite papirom za pečenje pa dno pospite kristal šećerom i sečenim bademima. Izlijte preko toga pripremljenu smesu. Pecite 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Dekorišite listićima badema.


 

 

Komentari (0)

Loading