ŠVEDSKA TORTA OD BADEMA Čuvena poslastica sprema se začas, a kao izmišljena je za uživanje
Nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 150 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 velika jajeta
- 1 limun
- ¼ kašičice soli
- ½ kašičice ekstrakta badema
- 130 g brašna
- ½ kesice praška za pecivo
- 8 kašika otopljenog putera
- 2 kašike sitno seckanih badema
Priprema
Šećer i rendanu koru limuna pomešajte pa dodajte umućenim jajima. Dodajte so i ekstrakt badema. Dodajte otopljeni puter i brašno i lagano mutite 1 minut. Pleh obložite papirom za pečenje pa dno pospite kristal šećerom i sečenim bademima. Izlijte preko toga pripremljenu smesu. Pecite 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Dekorišite listićima badema.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)