ŠVEDSKA TORTA OD BADEMA Čuvena poslastica sprema se začas, a kao izmišljena je za uživanje
Nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 150 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 velika jajeta
- 1 limun
- ¼ kašičice soli
- ½ kašičice ekstrakta badema
- 130 g brašna
- ½ kesice praška za pecivo
- 8 kašika otopljenog putera
- 2 kašike sitno seckanih badema
Priprema
Šećer i rendanu koru limuna pomešajte pa dodajte umućenim jajima. Dodajte so i ekstrakt badema. Dodajte otopljeni puter i brašno i lagano mutite 1 minut. Pleh obložite papirom za pečenje pa dno pospite kristal šećerom i sečenim bademima. Izlijte preko toga pripremljenu smesu. Pecite 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Dekorišite listićima badema.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)