SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Fenomenalna poslastica koja miriše na ljubav
Poslastica idealna za tople dane nikoga neće ostaviti ravnodušnim, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
Za biskvit:
- 4 belanca
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 g oštrog brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 80 ml vode
- 80 ml ulja
Po želji:
- par kašika mleka za prelivanje biskvita
Za krem:
- 4 žumanca
- 2 pudinga od vanile
- 1 kašika gustina
- 6 kašika šećera
- 600 ml mleka
- 150 g margarina
- 3 kašike šećera u prahu
- 150 ml slatke pavlake
- 500 g svežih jagoda
Za dekoraciju:
- 350 ml slatke pavlake
- jagode
Priprema:
Pomešajte 100 g šećera, vanilin šećer, vodu i ulje i kratko izmutite mikserom. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Umutite belanca sa prstohvatom soli postepeno dodavajući preostali šećer, pa dodajte u prethodnu smesu i sve lepo sjedinite. Smesu za biskvit sipajte u okrugli kalup i pecite. Izmutite mikserom žumanca sa šećerom, dodajte prašak za puding, kašiku gustina i oko 200 ml mleka od onih 600 ml, pa sve to dobro promešajte. Preostalo mleko stavite na šporet da proključa pa ulijte puding sa žumancima i kuvajte dok se krema ne zgusne. Mikserom izradite margarin sa šećerom u prahu i dodajte u ohlađen krem. Izmutite i 150 ml slatke pavlake i kašikom dodajte u krem i vrlo laganim pokretima promešajte. Ohlađen biskvit stavite na odgovarajući tanjir, prelijte ga sa par kašika mleka svugde ravnomerno, pa nanesite polovinu krema. Zatim na krem poslažite oprane jagode isečene na polovine. Na jagode nanesite preostali krem i poravnajte.
Možda vas zanima:
SLADOLED TORTA Pravi se od samo 3 sastojka, a rashlađiće vas u toplim prolećnim danima
Uspeće i početnicima, a pomera granice dobrog ukusa.
NEPEČENA ČOKO MOKO TORTA Rajski zalogaji u poslastici kao osmišljenoj za tmurne dane
Fenomenalna torta pravi se brzo i lako, a osvojiće sve koji je budu probali.
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
KESTEN TORTA Brza jesenja poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Savršena jesenja poslastica ukusa koji se pamti, za sve prilike.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
Komentari (0)