SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Fenomenalna poslastica koja miriše na ljubav

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Poslastica idealna za tople dane nikoga neće ostaviti ravnodušnim, najbolje odmah stavite duplu meru.

sladoled torta od jagoda
Shutterstock

Potrebno je

Za biskvit: 

  • 4 belanca 
  • 200 g šećera 
  • 1 vanilin šećer 
  • 200 g oštrog brašna 
  • 1/2 kesice praška za pecivo 
  • 80 ml vode 
  • 80 ml ulja 

Po želji: 

  • par kašika mleka za prelivanje biskvita 

Za krem: 

  • 4 žumanca 
  • 2 pudinga od vanile 
  • 1 kašika gustina 
  • 6 kašika šećera 
  • 600 ml mleka 
  • 150 g margarina 
  • 3 kašike šećera u prahu 
  • 150 ml slatke pavlake 
  • 500 g svežih jagoda 

Za dekoraciju: 

  • 350 ml slatke pavlake 
  • jagode 

Priprema: 

Pomešajte 100 g šećera, vanilin šećer, vodu i ulje i kratko izmutite mikserom. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Umutite belanca sa prstohvatom soli postepeno dodavajući preostali šećer, pa dodajte u prethodnu smesu i sve lepo sjedinite. Smesu za biskvit sipajte u okrugli kalup i pecite. Izmutite mikserom žumanca sa šećerom, dodajte prašak za puding, kašiku gustina i oko 200 ml mleka od onih 600 ml, pa sve to dobro promešajte. Preostalo mleko stavite na šporet da proključa pa ulijte puding sa žumancima i kuvajte dok se krema ne zgusne. Mikserom izradite margarin sa šećerom u prahu i dodajte u ohlađen krem. Izmutite i 150 ml slatke pavlake i kašikom dodajte u krem i vrlo laganim pokretima promešajte. Ohlađen biskvit stavite na odgovarajući tanjir, prelijte ga sa par kašika mleka svugde ravnomerno, pa nanesite polovinu krema. Zatim na krem poslažite oprane jagode isečene na polovine. Na jagode nanesite preostali krem i poravnajte. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading