CRNI KOLAČ Za pravo zadovoljstvo, a uspeće i početnicima, najbolje stavite duplu meru
Fenomalan i sladak, ovakav do sada niste jeli.
![crni kolač](/data/images/2024-05-13/87580_crni-kolac_f.jpg?timestamp=1715551200)
Potrebno je
Za koru:
- 500 ml jogurta
- 250 g brašna
- 220 g šećera
- 100 ml ulja
- 2 kašike kakaoa
- 2 kašičice sode bikarbone
Za glazuru:
- 150 g putera
- 150 g čokolade za kuvanje
- 120 g šećera
- 120 ml mleka
Priprema:
Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu umutite, pa sipajte u pleh koji ste prethodno podmazali puterom. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Puter otopite, sklonite s ringle, pa dodajte izlomljenu čokoladu, šećer i mleko i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ohlađen kolač prelijte čokoladnom glazurom.
Možda vas zanima:
![čokoladni kolač sa makom](/data/images/2024-07-18/94617_shutterstock-32233315_f.jpg)
ČOKOLADNI KOLAČ SA MAKOM GOTOV ZA 5 MINUTA Ukusan kao da ste se trudili satima
Fenomenalni desert uspeće svima, a toliko je dobar da ćete da uzmete parče više.
![kolač od tikvica](/data/images/2024-07-17/94477_shutterstock-1010679238_f.jpg)
KOLAČ OD TIKVICA? MOGUĆE JE! Sočan i mekan kao duša, uzećete parče više
Drugačiji desert u neodoljivom spoju, pravićete stalno.
![bela pahulja kolač](/data/images/2024-07-17/94443_shutterstock-388204459_f.jpg)
BELA PAHULJA Omiljeni kolač Jovanke Broz mekan poput oblaka, a pun kremastog fila
Omiljeni kolač nekadašnje prve dame Jugoslavije, sočan i mekan.
![čizkejk sa makom](/data/images/2024-05-03/86773_shutterstock-1788966476_f.jpg)
ČIZKEJK SA MAKOM Klasik bez mane, na drugačliji način, sa merama na "šolje"
Kremast i osvežavajuć, najbolje odmah stavite duplu meru.
![anđeoski kolač](/data/images/2024-07-24/95191_shutterstock-200615996_f.jpg)
ANĐEOSKI KOLAČ Vazdušasti desert mekan kao duša koji se uklapa u svaku dijetu
Lagan i vazdušast američki kolač napravićete lako a uzećete parče više.
![ratluk od jagoda](/data/images/2024-07-23/95096_shutterstock-628760258_f.jpg)
RATLUK OD JAGODA Ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, a mekan kao duša
Starinski slatkiš možete da napravite i kod svoje kuće, priprema nije komplikovana, a osvaja ukusom.
![sladoled od pomorandže](/data/images/2024-07-24/95169_shutterstock-1392703688_f.jpg)
POSNI SLADOLED OD POMORANDŽE Gotov začas, a pravi raj za sladokusce, pravićete stalno
Ako volite sladoled možete lako sami da ga napravite kod kuće.
![sufle od malina](/data/images/2024-07-23/95090_shutterstock-216872185_f.jpg)
LETNJI SUFLE Maline i kupine mu daju poseban šmek, a uspeće i potpunim početnicima
Mekan, ukusan i sladak, nestaće sa stola u roku od odmah.
![sladoled od banane](/data/images/2024-07-23/95052_shutterstock-1767638063_f.jpg)
DOMAĆI SLADOLED OD BANANE Uspeva svima, a topi se u ustima, pravo letnje osveženje
Gotov za 10 minuta, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)