CRNI KOLAČ Za pravo zadovoljstvo, a uspeće i početnicima, najbolje stavite duplu meru

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Fenomalan i sladak, ovakav do sada niste jeli.

crni kolač
Shutterstock

Potrebno je
Za koru:

  • 500 ml jogurta
  • 250 g brašna
  • 220 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 2 kašike kakaoa
  • 2 kašičice sode bikarbone

Za glazuru:

  • 150 g putera
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 120 g šećera
  • 120 ml mleka

Priprema:
Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu umutite, pa sipajte u pleh koji ste prethodno podmazali puterom. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Puter otopite, sklonite s ringle, pa dodajte izlomljenu čokoladu, šećer i mleko i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ohlađen kolač prelijte čokoladnom glazurom.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading