BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Gotov za pola sata, a smaže se u jednom zalogaju
Brzinski desert za prave sladokusce.
Potrebno je
- 250 g očišćenih trešanja
- 1 čaša jogurta
- 2 jaja
- pola čaše šećera
- pola čaše ulja
- 2 čaše oštrog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- malo ulja i brašna za kalup
Priprema:
Obložite kalup pek papirom. Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi brašno pomešajte sa praškom za pecivo pa prosejte. Zasebno umutite jaja sa šećerom, sve dok smesa ne postane gusta i ne dobije svetložutu boju. Dodajte ulje i lagano mutite na najmanjoj brzini. U posudu dodajte jogurt pa ručno umešajte. Dodajte prosejano brašno pa ga umešajte, pa onda dodajte očišćene trešnje. Smesu dobro sjedinite. U kalup preručite smesu. Pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kolač je gotov kada primi zlatno žutu boju i kada se odvoji od ivica kalupa. Izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi. Pospite šećerom u prahu! Bon appetit!
Možda vas zanima:
BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
KOLAČ 12 KAŠIKA Jeftin desert sa kokosom koji uspeva svima, a bolji do sada niste jeli
Fenomenalni desert sa merama 12 kašike raspametiće sve koji ga budu probali, a pravi se nikad lakše.
JESENJI BRAUNI SA BUNDEVOM Zdravi desert koji se pamti, za lepo veče sa prijateljima
Ako volite klasični brauni, ovaj sa bundevom ćete obožavati.
PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce
Sočni desert oduševiće sve ukućane.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
Komentari (0)