BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Gotov za pola sata, a smaže se u jednom zalogaju
Brzinski desert za prave sladokusce.

Potrebno je
- 250 g očišćenih trešanja
- 1 čaša jogurta
- 2 jaja
- pola čaše šećera
- pola čaše ulja
- 2 čaše oštrog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- malo ulja i brašna za kalup
Priprema:
Obložite kalup pek papirom. Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi brašno pomešajte sa praškom za pecivo pa prosejte. Zasebno umutite jaja sa šećerom, sve dok smesa ne postane gusta i ne dobije svetložutu boju. Dodajte ulje i lagano mutite na najmanjoj brzini. U posudu dodajte jogurt pa ručno umešajte. Dodajte prosejano brašno pa ga umešajte, pa onda dodajte očišćene trešnje. Smesu dobro sjedinite. U kalup preručite smesu. Pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kolač je gotov kada primi zlatno žutu boju i kada se odvoji od ivica kalupa. Izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi. Pospite šećerom u prahu! Bon appetit!
Možda vas zanima:

BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Uspeće i potpunim početnicima, a poći će vam voda na usta koliko je ukusan
Fenomenalan i sočan, nema ko vam neće tražiti parče više.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

ČOKO KOCKE SA VIŠNJAMA Tope se u ustima, a prave se brzo i lako
Kremaste i slatke, prste da poližete.

NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni
Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)