KUGLOF SA JABUKAMA JOŠ BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Savršen izbor kada vam se jede slatko

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Fenomenalni desert za sve prilike.

kuglof sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 jaja
  • 150 g šera
  • 50 g margarina
  • 180 g brašna
  • rendana limunova korica
  • 1 dl vode
  • 2 kašičice cimeta
  • 2-3 jabuke
  • 2 šake seckanih oraha

za posipanje

  • šećer u prahu
     

Priprema

Rernu uključite na 180 stepeni. Kalup obložite pek papirom. Ogulite jabuke pa ih narežite na tanke kriške. Zatim ih pomešajte sa orasima i cimetom. 50 g šećera dodajte u jabuke, a ostatak odvojite sa strane. Mešajte jaja sa šećerom dok smesa ne postane bela. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i limunovom korom. U jaja dodajte otopljen ohlađen margarin pa mešajte. Dodajte vodu i mešavinu sa brašnom, pa još kratko promešajte. Dodajte jabuke pa sve preručite u kalup i ravnomerno rasporedite. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pospite kuglof šećerom u prahu i služite uz kuglu sladoleda. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading