KUGLOF SA JABUKAMA JOŠ BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Savršen izbor kada vam se jede slatko
Fenomenalni desert za sve prilike.
Potrebno je
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 50 g margarina
- 180 g brašna
- rendana limunova korica
- 1 dl vode
- 2 kašičice cimeta
- 2-3 jabuke
- 2 šake seckanih oraha
za posipanje
- šećer u prahu
Priprema
Rernu uključite na 180 stepeni. Kalup obložite pek papirom. Ogulite jabuke pa ih narežite na tanke kriške. Zatim ih pomešajte sa orasima i cimetom. 50 g šećera dodajte u jabuke, a ostatak odvojite sa strane. Mešajte jaja sa šećerom dok smesa ne postane bela. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i limunovom korom. U jaja dodajte otopljen ohlađen margarin pa mešajte. Dodajte vodu i mešavinu sa brašnom, pa još kratko promešajte. Dodajte jabuke pa sve preručite u kalup i ravnomerno rasporedite. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pospite kuglof šećerom u prahu i služite uz kuglu sladoleda. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KUGLOF SA SMOKVAMA ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Sočan i mekan kao duša, a mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus savršen.
KUGLOF SA SMOKVAMA OSVAJA I MIRISOM I UKUSOM Savršen za sve svečane prilike
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KUGLOF SA LIMUNOM BUDI NOSTALGIJU Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Mirisan i sočan, za sve prilike.
NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni
Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)