ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce

Ivana Pavlović

18:30

Slatki kutak 0

Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.

kuglof
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 jajeta
  • 200 g šećera
  • 200 ml mleka
  • 200 ml ulja
  • 250 g brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1 kašika kakao
  • 100 g čokolada

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Umutite belanca u sneg pa dodajte šećer i nastavite da mutite. Dodajte jedno po jedno žumance. U umućenu smesu dodajte mleko, ulje, prašak za pecivo i brašno i lagano sjedinite žicom za mućenje. Podelite smesu na 3 dela, pa u jedan dodajte kakao. Obložite kalup pek papirom. Neizmenično u kalup sipajte crnu pa belu smesu. Pecite kolač 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Nakon 10 minuta smanjite temperaturu na 150 stepeni pa prekrijte papirom da ne izgori. Pecite tako još 40 minuta. Ostavite 10 minuta da se prohladi pa ga prevrnite na tanjir. Otopite čokoladu sa 3 kašike ulja, da dobijete glazuru. Prelijte glazuru preko kuglofa pa dekorišite šarenim mrvicama. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading