NEPEČENI KOKOS ROLAT NESTANE SA STOLA ODMAH Otopićete se od miline, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Neodoljivi desert idealan za sve svečane prilike.
Čokoladni deo
- 250 g mlevenog keksa
- 100 g čokolade za kuvanje
- 12 kašika šećera
- 150 ml mleka
Deo s kokosom:
- 100 g kokosovog brašna
- 125 g margarina
- 12 kašika šećera u prahu
Priprema
Otopite čokoladu pa je toplu pomešajte sa mlevenim keksom. Dodajte mleko i šećer. Pripremljenu smesu rastanjite na foliju. Penasto umutite margarin sa šećerom u prahu. Gotovoj smesi dodajte kokos pa sve izmešajte. Pripremljenim filom premažite rastanjeni tamni deo. Uvijte u oblik rolata. Ostavite u frižideru preko noći. Secite rolat na tanke komade i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KADAIF Tradicionalni desert ukusa koji se pamti, a svi će vam tražiti recept
Klasik bez premca, za prave sladokusce.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Desert koji se smaže u trenu, a budi nostalgiju
Sočne i slatke, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA JAGODAMA Nepečena letnja poslastica gotova za tren oka, a kremasta i lagana
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa jagodama ćete praviti stalno.
KREMPITA Starinski desert iz bakine kuhinje mekan kao duša
Kremasti desert koji se topi u ustima, nestaće sa stola odmah.
POLICAJKA ZA PRAVE LJUBITELJE ČOKOLADE I DOSTA FILA Poslastica koja se ne odbija
Fenomenalna čokoladna torta ukusa koji se pamti.
GRČKI SLATKIŠI POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA Uspeće svima, a smažu se u trenu
Portokalopita, Sokolatopita, Cureki ili Lukumades, otopićete se od miline.
LAVA KOLAČ Brzinski desert koji osvaja ukusom,a nestane sa stola u trenu
Uspeće i početnicima, a topi se u ustima.
POSNA MEDENA TORTA Očaravajuća i nedoljiva poslastica koja miriše na ljubav
Slatka i drugačija, a idealna za dane posta.
TORTA KRALJICE NATALIJE Poslastica iz 1888.godine kojoj popularnost samo raste
Ako posetite Dom Jevrema Grujića možete da probate ovaj specijalitet, po originalnom receptu.
Komentari (0)