NAPOLEON TORTA Kraljevska poslastica od koje će vam krenuti voda na usta, idealna za vrele letnje dane

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Očaravajuća torta skupog ukusa, za one izbirljive.

napoleon torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 800 g lisnatog testa
  • 200 g krem sira 
  • 400 ml mleka 
  • 6 žumanaca 
  • 120 g šećera 
  • 50 g skroba 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 50 g putera, sobne temperature
  • 100 g kokosa

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odmrznite lisnato testo, pa ga malo razvucite oklagijom. Onda prebacite na pleh obložen pek-papirom. Isecite na tri jednaka dela da dobijete pravougaonik. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pritisnite malo rukama gotovo testo, pa svaki deo prepolovite da dobijete 6 kora u obliku pravougaonika. Sipajte mleko u šerpu i uključite da se zagreje. Pomešajte žumanca, šećer i skrob, pa dobro umutite i kuvajte dok se ne zgusne.  Preručite fil u posudu, pa dodajte vanilu i puter, a onda promešajte. Preko stavite providnu foliju i ostavite da se ohladi sat vremena. Zasebno umutite krem sir, pa dodajte fil sa žumancima. Sjedinite mikserom, pa dodajte kokos i lagano umešajte. Stavite koru, pa premažite filom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Premažite celu tortu filom. Ostavite u frižideru sat vremena. Dekorišite tortu kokosom i mlevenim keksom. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading