DOMAĆA ALVA BOLJA OD KUPOVNE Topi se u ustima, nema ko vam neće tražiti recept
Pravi se lako, a pravi je raj za sladokusce.
Potrebno je
- 300 g susama
- 100 g šećera
- 1 kašika meda
- 50 ml vode
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Vodu i šećer sipajte u šerpu pa ostavite da provri. Kuvajte još 5 minuta nakon ključanja, skinite sa ringle, i dodajte med i vanilin ekstrakt. Dobro promešajte da se sve sjedini. Umešajte blendani susam i dobro mešajte, dok ne dobijete kompaktnu smesu. Izlijte u posudu pa stavite u frižider, da se dobro prohladi i stegne. Secite alvu na kocke. Prijatno!
Možda vas zanima:
PROSTO VAS MAMI DA JE JEDETE Neodoljivi slatkiš našeg detinjstva očaraće vas ukusom
Lako se pravi i ukusnija je od kupovne.
DOMAĆA ALVA Napravite poslasticu za 15 minuta i sladite se uz kafu!
Slatkiš od jednostavnih sastojaka koji svako može da priušti.
BAKLAVA SA ORASIMA Po tradicionalnom receptu, biće sočna i topiće se u ustima, a trik je u ovome
Neodoljiva baklava idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
KROASAN SA ČOKOLADOM Mekan kao duša i sočan, a idealan za užinu ili desert
Popraviće vam dan u trenu, a odlično se slaže sa kafom.
MEDENO SRCE Jeftin kolač skupog ukusa gotov za 15 minuta, a pogodan i za dane posta
Posni kolač sa čokoladom i džemom idealan je za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
DOMAĆE VANILICE NA STARINSKI NAČIN Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
REFORMA TORTA Kraljica među srpskim poslasticama u neodoljivom spoju sa orasima
Fenomenalna čokoladna torta, za sve prilike.
Komentari (0)