DOMAĆA ALVA BOLJA OD KUPOVNE Topi se u ustima, nema ko vam neće tražiti recept

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Pravi se lako, a pravi je raj za sladokusce.

alva
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g susama
  • 100 g šećera
  • 1 kašika meda
  • 50 ml vode
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema: 
Vodu i šećer sipajte u šerpu pa ostavite da provri. Kuvajte još 5 minuta nakon ključanja, skinite sa ringle, i dodajte med i vanilin ekstrakt. Dobro promešajte da se sve sjedini. Umešajte blendani susam i dobro mešajte, dok ne dobijete kompaktnu smesu. Izlijte u posudu pa stavite u frižider, da se dobro prohladi i stegne. Secite alvu na kocke. Prijatno!

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading