DOMAĆA ALVA BOLJA OD KUPOVNE Topi se u ustima, nema ko vam neće tražiti recept
Pravi se lako, a pravi je raj za sladokusce.
Potrebno je
- 300 g susama
- 100 g šećera
- 1 kašika meda
- 50 ml vode
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Vodu i šećer sipajte u šerpu pa ostavite da provri. Kuvajte još 5 minuta nakon ključanja, skinite sa ringle, i dodajte med i vanilin ekstrakt. Dobro promešajte da se sve sjedini. Umešajte blendani susam i dobro mešajte, dok ne dobijete kompaktnu smesu. Izlijte u posudu pa stavite u frižider, da se dobro prohladi i stegne. Secite alvu na kocke. Prijatno!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)