JEDNOSTAVNI KAKAO KOLAČ Posan na ulju, a govori 1000 jezika, pravićete i danima kada se mrsi
Fenomenalan desert pogodan za dane Gospojinskog posta.
Potrebno je
- 400 g brašna
- 190 g šećera
- 6 kašika kakaoa
- 2 kašičice sode bikarbone
- pola kašičice soli
- 80 ml ulja
- 2 kašike sirćeta
- 2 kesice vanilinog šećera
- 250 ml vode
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu, so i vanilin šećer. U drugoj posudi pomešajjte ulje, sirće i vodu. Sjedinite mokru i suvu smesu sve dok ne postane kompaktna. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen. Dekorišite po želji, pa secite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i drugačiji, poći će vam voda na usta
Sočan spoj sa bananama oduševiće i one izbirljive.
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Uspeće i potpunim početnicima, a poći će vam voda na usta koliko je ukusan
Fenomenalan i sočan, nema ko vam neće tražiti parče više.
KOKOS KOCKE Čokoladne i posne, uživaćete u svakom zalogaju, a vrlo jednostavno se prave
Ako volite kokos, ove kocke ćete da obožavate.
BRZI KOLAČ SA KEKSOM I BELOM ČOKOLADOM Pogledajte zašto su domaćice na mrežama poludele za ovim receptom
Fenomenalni desert oduševio je pratioce na Tik toku, a gotov je očas posla.
KOKOS TORTA Mirisna poslastica koja uspeva svima, a budi sva čula
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
KNEDLE SA ČOKOLADOM Klasik na drugačiji način koji će obožavati i najmlađi
Slatke i drugačije, nema ko vam neće tražiti recept.
TART SA ŠLJIVAMA Mirisni voćni kolač od kog će vam poći voda na usta, za sve važne događaje
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
Komentari (0)