PIJANA CRNKINJA Čokoladni kolač kontroverznog imena sa merama "na šolje" kome ovaj sastojak daje neodoljiv šmek
Lagan čokoladni desert mekan kao duša, u sočnom spoju sa višnjama.
Potrebno je
Za koru:
- 3 čaše brašna
- 2 čaše šećera
- 3 čaše jogurta
- 1 čaša ulja
- 3 kašike kakaoa
- 2 kašičice sode bikarbone
Za preliv kora:
- 2 dl soka od višanja
Za fil:
- 4 dl mleka
- 4 kašike šećera
- 1 puding od čokolade
- 250 g ocedjenih višanja
- 5 kašika višnjevače
Za preliv kolača:
- 150 g čokolade
- 100 g maslaca
- 1 dl mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite brašno, šećer, jogurt, ulje, kakao i sodu bikarbonu. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kad se kora ohladi, presecite je na dva dela, da dobijete dve kore. Ocedite višnje od soka. Zatim zalijte voće sa pet kašika višnjevače. 3 dl mleka zakuvajte sa 4 kašike šećera. Puding umutite sa malo vode, pa dodajte u mleko i kuvajte, sve dok se ne zgusne. Ostavite da se prohladi. Prelijte prvu koru sa 1 dl soka od višanja, pa premažite filom i pospite višnjama. Preko stavite drugu koru prelivenu sokom od višanja i glazurom. Uživajte u sočnom desertu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI KOLAČ OD SAMO 2 SASTOJKA Pravi se maltene sam, a nećete moći da prestanete da ga jedete
Kremast i neodoljiv, i dupla mera će biti malo.
KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.
ČOKOLADNE KOCKE Desert koji uspeva i početnicima, mekan kao duša
Pravi se brzo i lako.
NAJBRŽI ČOKOLADNI KOLAČ Napravi se lako, a pojede brzo, za prave sladokusce
Neodoljivi slatkiš oduševiće sve koji ga budu probali.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)