BANANA PUDING U neodoljivom spoju sa piškotama, zamirisaće cela kuća
Kremasti desert oduševiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- pola kašičice soli
- 250 ml slatke pavlake
- 4 žumanceta
- 3 kašike kukuruznog skroba
- pola kašike arome vanile
- 400 g piškota
- 2 velike zrele banane, isečene na kolutiće
Priprema:
U jednoj šerpi umutite mleko, šećer, so i slatku pavlaku. Zagrejte na srednje jakoj temperaturi, sve dok ne provri. Zatim pomešajte žumanca i skrob pa polako sipajte vrelo mleko, uz neprestano mešanje, sve dok se jaja ne skuvaju. U šerpu sipajte celu smesu, pa vratite na ringlu. Smanjite temperaturu pa neprestano mutite, sve dok smesa ne postane kao za palačinke. Umešajte aromu vanile. Na dno vatrostalne posude nanesite tanak sloj fila. Preko rasporedite trećinu piškota, pa trećinu banana. Ponovite postupak pa završite sa pudingom. Preko stavite plastičnu foliju. Ostavite desert u frižideru bar 6 sati, dok piškote ne omekšaju. Ukrasite po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČIZKEJK U ČAŠI Brzinski desert kada navrate iznenadni gosti, a ukusan kao da ste se trudili satima
Borovnice mu daju poseban šmek, a nema ko vam neće tražiti dodatak.
PUDING OD KOKOSA Letnji desert koji govori 100 jezika, a miriše na more
Preukusni desert nestaće sa stola odmah, a obožavaće ga svi sladokusci.
BOJANINE LEŠNIK KOCKE OSVOJIĆE SVE SLADOKUSCE Mekane i sočne, a tope se u ustima
Napravite ovaj sočni dezert po receptu Bojane Čikarić, iz okoline Lešnice
ŠNENOKLE Bakin recept za omiljen starinski desert koji se topi u ustima
Šnenokle ili "plutajuća ostrva" su francuski desert koji se pravi od snega od belanaca i vanilinog krema.
KOKOS TORTA Mirisna poslastica koja uspeva svima, a budi sva čula
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
KNEDLE SA ČOKOLADOM Klasik na drugačiji način koji će obožavati i najmlađi
Slatke i drugačije, nema ko vam neće tražiti recept.
TART SA ŠLJIVAMA Mirisni voćni kolač od kog će vam poći voda na usta, za sve važne događaje
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
Komentari (0)