BANANA PUDING U neodoljivom spoju sa piškotama, zamirisaće cela kuća

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Kremasti desert oduševiće i one koji ne vole slatko.

banana puding
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 ml mleka
  • 100 g šećera
  • pola kašičice soli
  • 250 ml slatke pavlake
  • 4 žumanceta
  • 3 kašike kukuruznog skroba
  • pola kašike arome vanile
  • 400 g piškota
  • 2 velike zrele banane, isečene na kolutiće

Priprema:

U jednoj šerpi umutite mleko, šećer, so i slatku pavlaku.  Zagrejte na srednje jakoj temperaturi, sve dok ne provri. Zatim pomešajte žumanca i skrob pa polako sipajte vrelo mleko, uz neprestano mešanje, sve dok se jaja ne skuvaju. U šerpu sipajte celu smesu, pa vratite na ringlu. Smanjite temperaturu pa neprestano mutite, sve dok smesa ne postane kao za palačinke. Umešajte aromu vanile. Na dno vatrostalne posude nanesite tanak sloj fila. Preko rasporedite trećinu piškota, pa trećinu banana. Ponovite postupak pa završite sa pudingom. Preko stavite plastičnu foliju. Ostavite desert u frižideru bar 6 sati, dok piškote ne omekšaju. Ukrasite po želji. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading