DOMAĆI SLADOLED Sočan spoja ananasa i kokosa miluje nepca, pravićete stalno
Neodoljiv desert za vrele letnje dane.
Potrebno je
- 3 šolje svežeg seckanog ananasa
- 1 šolja kokosovog mleka
- 2 kašičice šećera
- ¼ šolje badema
- ¼ šolje suvog grožđa
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Stavite u blender komadiće ananasa, bademe i suvo grožđe. Blendajte sve dok ne dobijete glatku smesu. U jednoj posudi pomešajte sok od ananasa, kokosovo mleko, šećer i ekstrakt vanile. Mutite sve dok se šećer ne otopi, pa pokrijte i ostavite sat vremena u frižideru. U aparat za sladoled sipajte prohlađenu smesu. Mešajte bar 20 minuta. Na kraju, prebacite sladoled u hermetički zatvorenu posudu. Ostavite 4 sata u frižideru, da se stegne. Prijatno!
Možda vas zanima:
SLADOLED OD ŠLJIVA Letnji desert ukusa koji se pamti, a osvežava u trenu
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah, a obožavaće cela porodica.
ANTISTRES SLADOLED Kamilica će vas opustiti u trenu, a drugačiji i aromatičan
Drugačiji sladoled, za one izbirljive.
SLADOLED OD VANILE Klasik koji miriše na dane detinjstva i budi nostalgiju, a kao onaj iz poslastičarnice
Pravi izbor za vrele letnje dane koji osvežava u trenu.
ŠVARCVALD SLADOLED Ako volite čuvenu poslasticu, ovaj desert ćete obožavati, po receptu bez mane
Sočan spoj čokolade i višanja u neodoljivom desertu.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)