DOMAĆI SLADOLED Sočan spoja ananasa i kokosa miluje nepca, pravićete stalno
Neodoljiv desert za vrele letnje dane.
Potrebno je
- 3 šolje svežeg seckanog ananasa
- 1 šolja kokosovog mleka
- 2 kašičice šećera
- ¼ šolje badema
- ¼ šolje suvog grožđa
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Stavite u blender komadiće ananasa, bademe i suvo grožđe. Blendajte sve dok ne dobijete glatku smesu. U jednoj posudi pomešajte sok od ananasa, kokosovo mleko, šećer i ekstrakt vanile. Mutite sve dok se šećer ne otopi, pa pokrijte i ostavite sat vremena u frižideru. U aparat za sladoled sipajte prohlađenu smesu. Mešajte bar 20 minuta. Na kraju, prebacite sladoled u hermetički zatvorenu posudu. Ostavite 4 sata u frižideru, da se stegne. Prijatno!
Možda vas zanima:
SLADOLED OD ŠLJIVA Letnji desert ukusa koji se pamti, a osvežava u trenu
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah, a obožavaće cela porodica.
ANTISTRES SLADOLED Kamilica će vas opustiti u trenu, a drugačiji i aromatičan
Drugačiji sladoled, za one izbirljive.
SLADOLED OD VANILE Klasik koji miriše na dane detinjstva i budi nostalgiju, a kao onaj iz poslastičarnice
Pravi izbor za vrele letnje dane koji osvežava u trenu.
ŠVARCVALD SLADOLED Ako volite čuvenu poslasticu, ovaj desert ćete obožavati, po receptu bez mane
Sočan spoj čokolade i višanja u neodoljivom desertu.
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
KUGLICE OD JABUKA Sočni kolačići kojima orasi daju poseban šmek, za dane kada nemate vremena
Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu.
TIRAMISU KUGLICE Najlepši sitni kolači sa kafom, ukrasiće svaku slavsku trpezu
Ako volite tiramisu, ove kuglice ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA ŠLJIVAMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu sa šljivama ćete obožavati.
LIMUN KOLAČ SA KOKOSOM Mekan kao duša i sočan, a svaki zalogaj je raj za sladokusce
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)