SLADOLED OD ŠLJIVA Letnji desert ukusa koji se pamti, a osvežava u trenu
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah, a obožavaće cela porodica.
Potrebno je
- 450 g šljiva, bez koštica, potpuno zrelih
- 250 ml slatke pavlake
- 400 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
- 1 kašika limunovog soka
Priprema
Šljive umutite mikserom dok ne dobijete glatku smesu. Kuvajte pire oko 5 minuta, na srednjoj vatri, sve dok ne promeni boju i ne zgusne se. Mešajte, pa skinite sa vatre i pustite da se prohladi. Sipajte slatku pavlaku u veliku činiju. Mutite sve dok ne postane čvrsta, pa dodajte kuvane šljive, limunov sok i kondenzovano mleko. Sve dobro promešajte lopaticom. Prijatno!
Možda vas zanima:
SLADOLED OD KAJSIJA ZA VRELE LETNJE DANE Preukusan desert koji će obožavati cela porodica
Ako volite kajsije, ovaj sladoled ćete obožavati.
ANTISTRES SLADOLED Kamilica će vas opustiti u trenu, a drugačiji i aromatičan
Drugačiji sladoled, za one izbirljive.
ŠVARCVALD SLADOLED Ako volite čuvenu poslasticu, ovaj desert ćete obožavati, po receptu bez mane
Sočan spoj čokolade i višanja u neodoljivom desertu.
SLADOLED SA KAFOM Fenomenalni desert sa ukusom omiljenog napitka, pravićete stalno
Savršen spoj kafe i deserta, za ljubitelje slatkog i one izbirljive.
BUHTLE SA MAKOM Savršeno se slažu sa šoljom kafe, a bolje od onih iz pekare
Sa sočnim nadevom od maka, ukućani će stajati u redu za još.
POSNA MARKIZA TORTA Nepečena očaravajuća poslastica koja budi sva čula
Ako volite čokoladne poslastice, ovu tortu ćete obožavati.
CIMET KOCKE Brzi desert neodoljivog ukusa od samo 3 sastojka, kremastije niste jeli
Fenomenalan slatkiš osvojiće i one izbirljive.
ROZEN TORTA SA MAKOM Klasik na drugačiji način, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu sa makom ćete obožavati.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
Komentari (0)