ROLNICE SA MAKOM BOLJE OD KLASIČNIH Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim, a smažu se u momentu
Sočne i mekane kao pamuk, za pravo uživanje.
Potrebno je
Za testo:
- 500 g glatkog brašna
- 1 kesica suvog kvasca ili 20 g svežeg (+ 1 kašičica brašna, 1 kašičica šećera i malo mlakog mleka za aktiviranje kvasca)
- 250 ml mleka
- 50 g maslaca
- 50 g šećera
- pola kašičice soli
- rendana kora od pola limuna
Za nadev:
- 200 g mlevenog maka
- 100 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 ml mleka
- 3 kašike džema od šljiva
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac sa malo mleka, kašičicom šećera i brašna. Ostavite da se kvasac aktivira. U jednoj posudi otopite maslac pa dodajte prosejano brašno, so, šećer, rendanu koru limuna, mlako mleko, i uzdigli kvasac pa zamesite glatko testo. Dodajte brašno. Prekrijte čistom krpom i ostavite tako bar sat vremena. Zasebno, pomešajte mleko sa maslacem, pa dodajte šećere i mak i kuvajte, dok smesa ne postane gusta. Sklonite sa šporeta i dodajte džem od šljiva. Ostavite da se prohladi. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo u kvadrat debljine pola cm. Premažite nadevom pa zarolajte. Zatim secite na kriške debljine 1,5 - 2 cm i ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečene rolnice premažite s malo mleka. Prijatno!
Možda vas zanima:
ROLNICE SA MAKOM Slatko pecivo koje se ne odbija, a zamirisaće vam cela kuća
Neodoljive rolnice oduševiće i one izbirljive.
PUŽIĆI SA MAKOM Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru, eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Savršeni za doručak ili užinu uz šoljicu kafe.
PICA ROLNICE SPREMNE ZA 20 MINUTA Savršena večera koju svi vole, a priprema je nikad lakša i jednostavnija
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.
SLASNE ROLNICE SA KAČKAVALJEM Prava eksplozija ukusa u svakom zalogaju, super za doručak ili večeru
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)