ROLNICE SA MAKOM BOLJE OD KLASIČNIH Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim, a smažu se u momentu
Sočne i mekane kao pamuk, za pravo uživanje.

Potrebno je
Možda vas zanima:

ROLNICE SA MAKOM Slatko pecivo koje se ne odbija, a zamirisaće vam cela kuća
Neodoljive rolnice oduševiće i one izbirljive.

PUŽIĆI SA MAKOM Mirisno pecivo mekano kao duša koje super ide uz kafu
Sočni i slatki, nestaće sa stola odmah.

NEODOLJIVE CIMET ROLNICE Desert za sva vremena i prilike, za prave sladokusce
Desert koji pomera granice dobrog ukusa, svaki zalogaj je sve slađi.

CIMET ROLNICE Mirisne i slatke, još bolje od onih kupovnih, za pravo uživanje
Aromatično pecivo nestače sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Za testo:
- 500 g glatkog brašna
- 1 kesica suvog kvasca ili 20 g svežeg (+ 1 kašičica brašna, 1 kašičica šećera i malo mlakog mleka za aktiviranje kvasca)
- 250 ml mleka
- 50 g maslaca
- 50 g šećera
- pola kašičice soli
- rendana kora od pola limuna
Za nadev:
- 200 g mlevenog maka
- 100 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 ml mleka
- 3 kašike džema od šljiva
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac sa malo mleka, kašičicom šećera i brašna. Ostavite da se kvasac aktivira. U jednoj posudi otopite maslac pa dodajte prosejano brašno, so, šećer, rendanu koru limuna, mlako mleko, i uzdigli kvasac pa zamesite glatko testo. Dodajte brašno. Prekrijte čistom krpom i ostavite tako bar sat vremena. Zasebno, pomešajte mleko sa maslacem, pa dodajte šećere i mak i kuvajte, dok smesa ne postane gusta. Sklonite sa šporeta i dodajte džem od šljiva. Ostavite da se prohladi. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo u kvadrat debljine pola cm. Premažite nadevom pa zarolajte. Zatim secite na kriške debljine 1,5 - 2 cm i ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečene rolnice premažite s malo mleka. Prijatno!

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete
Fenomenalan desert za prave sladokusce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.

Komentari (0)