ROLNICE SA MAKOM BOLJE OD KLASIČNIH Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim, a smažu se u momentu
Sočne i mekane kao pamuk, za pravo uživanje.
Potrebno je
Za testo:
- 500 g glatkog brašna
- 1 kesica suvog kvasca ili 20 g svežeg (+ 1 kašičica brašna, 1 kašičica šećera i malo mlakog mleka za aktiviranje kvasca)
- 250 ml mleka
- 50 g maslaca
- 50 g šećera
- pola kašičice soli
- rendana kora od pola limuna
Za nadev:
- 200 g mlevenog maka
- 100 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 ml mleka
- 3 kašike džema od šljiva
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac sa malo mleka, kašičicom šećera i brašna. Ostavite da se kvasac aktivira. U jednoj posudi otopite maslac pa dodajte prosejano brašno, so, šećer, rendanu koru limuna, mlako mleko, i uzdigli kvasac pa zamesite glatko testo. Dodajte brašno. Prekrijte čistom krpom i ostavite tako bar sat vremena. Zasebno, pomešajte mleko sa maslacem, pa dodajte šećere i mak i kuvajte, dok smesa ne postane gusta. Sklonite sa šporeta i dodajte džem od šljiva. Ostavite da se prohladi. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo u kvadrat debljine pola cm. Premažite nadevom pa zarolajte. Zatim secite na kriške debljine 1,5 - 2 cm i ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečene rolnice premažite s malo mleka. Prijatno!
Možda vas zanima:
ROLNICE SA MAKOM Slatko pecivo koje se ne odbija, a zamirisaće vam cela kuća
Neodoljive rolnice oduševiće i one izbirljive.
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Nepečena rapsodija ukusa gotova za 10 minuta, otopićete se od miline
Fenomenalni desert pravi se brzo i lako, a osvojiće sve sladokusce.
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
TORTA LEJDI DI Lagana i kremasta poslastica za prave sladokusce, poćiće vam voda na usta
Kremasti spoj kokosa sa pudingom oduševiće i one izbirljive.
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
Komentari (0)