ROLNICE SA MAKOM BOLJE OD KLASIČNIH Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim, a smažu se u momentu
Sočne i mekane kao pamuk, za pravo uživanje.
Potrebno je
Za testo:
- 500 g glatkog brašna
- 1 kesica suvog kvasca ili 20 g svežeg (+ 1 kašičica brašna, 1 kašičica šećera i malo mlakog mleka za aktiviranje kvasca)
- 250 ml mleka
- 50 g maslaca
- 50 g šećera
- pola kašičice soli
- rendana kora od pola limuna
Za nadev:
- 200 g mlevenog maka
- 100 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 ml mleka
- 3 kašike džema od šljiva
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac sa malo mleka, kašičicom šećera i brašna. Ostavite da se kvasac aktivira. U jednoj posudi otopite maslac pa dodajte prosejano brašno, so, šećer, rendanu koru limuna, mlako mleko, i uzdigli kvasac pa zamesite glatko testo. Dodajte brašno. Prekrijte čistom krpom i ostavite tako bar sat vremena. Zasebno, pomešajte mleko sa maslacem, pa dodajte šećere i mak i kuvajte, dok smesa ne postane gusta. Sklonite sa šporeta i dodajte džem od šljiva. Ostavite da se prohladi. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo u kvadrat debljine pola cm. Premažite nadevom pa zarolajte. Zatim secite na kriške debljine 1,5 - 2 cm i ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečene rolnice premažite s malo mleka. Prijatno!
Možda vas zanima:
ROLNICE SA MAKOM Slatko pecivo koje se ne odbija, a zamirisaće vam cela kuća
Neodoljive rolnice oduševiće i one izbirljive.
CIMET ROLNICE SA BUNDEVOM Neodoljivi desert kao stvoren za jesen, poći će vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju čaja ili kafe.
BOSANSKA HALVA Domaćice ovako prave decenijama, a priprema je nikad jednostavnija, otopićete se od slatkoće
Neodoljivi desert osvojiće vas od prvog zalogaja, a nema ko vam neće tražiti recept.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE BOMBICE Sitni kolači gotovi za 15 minuta, najbolje stavite odmah duplu meru
Fenomenalne i slatke, a savršene za slavsku trpezu.
ŠTRUDLA SA DŽEMOM Neodoljiva jesenja poslastica koja miriše na ljubav, a mekana kao duša
Fenomanalna i slatka, a vraća u dane detinjstva i bakinu kuhinju.
BOSANSKA HALVA Domaćice ovako prave decenijama, a priprema je nikad jednostavnija, otopićete se od slatkoće
Neodoljivi desert osvojiće vas od prvog zalogaja, a nema ko vam neće tražiti recept.
MADLENE Francuski kolači sa limunom koji mirišu na ljubav, a sjajno idu sa čajem
Neodoljivi kolačići u slatko-kiselkastom spoju, prste da poližete.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE BOMBICE Sitni kolači gotovi za 15 minuta, najbolje stavite odmah duplu meru
Fenomenalne i slatke, a savršene za slavsku trpezu.
KREM BRULE Penušavi, kremasti desert iz Francuske koji budi sva čula
Zamirisaće cela kuća na vanilu, a nestaće sa stola čim se postavi.
Komentari (0)