ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za mekanu i aromatičnu poslasticu koja budi sva čula
Mirisna i preukusna, uzećete parče više.

Potrebno je
Možda vas zanima:

BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Mekana i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.

ŠTRUDLA SA ORASIMA Očaravajuća poslastica kojoj nema ravne, a miriše na ljubav
Fenomenalna štrudla raspametiće i one izbirljive.

NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica mekana kao pamuk, za pravo uživanje
Neodoljiva poslastica oduševiće i one izbirljive, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinska poslastica iz bakine kuhinje, koja budi sva čula
Mirisna i slatka, uzećete parče više.
- 1 kg brašna
- 1 kocka kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 6 kašika šećera
- 5 kašika ulja
- 3 jaja
- 2 dl vode
- 2 dl mleka
Za fil:
- 500 g mlevenih oraha
- 5 kašika šećera
- mleko po potrebi
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Potopite kvasac sa 2 dl mlake vode, pa dodajte 2 kašike šećera i ostavite da se aktivira. Jaja umutite varjačom pa dodajte preostali šećer. Dodajte kvasac, toplo mleko, ulje i prašak za pecivo. Brašno umešajte postepeno pa zamesite mekše testo. Onda ga prekrijte krpom i ostavite da naraste. Podelite nadošlo testo na 2 dela pa ga tanko rasklagijajte. U šerpu stavite mlevene orahe, šećer i mleko pa mešajte neprestano, na toploj ringli, sve dok orasi ne omekšaju. Pripremljenim filom mažite testo. Uvijte u oblik štrudle. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Filujte rasklagijano testo i uvijte u štrudle. Stavite u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni. Pecite štrudlu oko 40 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

SLATKA PITA SA BUNDEVOM I JABUKAMA Mirisna poslastica koja će vas zasladiti u momentu
Mekana kao duša i sočna, pravićete stalno.

DUBAI MAFINI Ako ste voleli čuvenu čokoladu, ovaj desert nećete moći da prestanete da jedete
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

ČUPAVI KOLAČ OD BUNDEVE Mirisan i mekan kao pamuk, za prave sladokusce
Mirisni desert oduševiće i one koji ne vole bundevu.

KOLAČ OD POMORANDŽE Aromatični desert koji uspeva svima, nema ko vam neće tražiti recept
Pravi se lako, a osvežiće vas u trenu.

KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom kiselkasto-slatkom spoju, a super idu uz čaj
Prave se brzo i lako, a izuzetno ukusni.
Komentari (0)