KREMASTI KADAIF SE TOPI U USTIMA Recept za baršunasti slatkiš sa orasima
Super ide uz kafu.
Petak, 05. dec 2025.
Super ide uz kafu.
Neodoljivi desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
Kunefe, specijalitet najjužnije turske pokrajine Hataj, poslužuje se sveže pripremljen u manjim okruglim kalupima, dekorisan mlevenim pistaćima. Što se sireva tiče, koristi se kozji sir, ali dolaze u obzir svi mladi neutralni sirevi, kao i mladi neslani kajmak. Popularan je u gotovo svim zemljama Bliskog istoka, pogotovo u vreme meseca posta ramazana. Postoje četiri verzije ove poslastice: turska (künefe), grčka (kadaif), jeruslimska (kanafeh) i arapska (knafeh).
Kunefe, specijalitet najjužnije turske pokrajine Hataj, poslužuje se sveže pripremljen u manjim okruglim kalupima, dekorisan mlevenim pistaćima. Što se sireva tiče, koristi se kozji sir, ali dolaze u obzir svi mladi neutralni sirevi, kao i mladi neslani kajmak. Popularan je u gotovo svim zemljama Bliskog istoka, pogotovo u vreme meseca posta ramazana. Postoje četiri verzije ove poslastice: turska (künefe), grčka (kadaif), jeruslimska (kanafeh) i arapska (knafeh).
Sočan slatkiš raspametiće i one koji ne vole slatko.
Probajte i vi, i uverite se, zašto je ovo jedna od omiljenih poslastica u Turskoj.
Klasik bez premca, za prave sladokusce.
Jede vam se nešto slatko ali nemate ideju šta da napravite? Imamo predlog za vas. Napravite ovaj fenomenalni kadaif, sočan i sladak.
Tradicionalni turski slatkiš osvaja mirisom i ukusom.
Probajte recept za ovaj tradicionalni turski slatkiš. Miris orijenta, provešće vas kroz bajku iz 1001 noći.
Ovo tradicionalno jelo priprema se u najsvečanijim prilikama, a pripadnici muslimanske veroispovjesti često spremaju kadaif u toku meseca ramazana (22. mart -21 . april).