DOBRE LETI, DOBRE ZIMI, MA SAVRŠENE ZA SVAKO DOBA GODINE Recept za najmekanije kiflice sa sirom i kačkavaljem, prelake za pripremu, ovo svi umeju
Miris tek pečenih kiflica iz rerne budi najlepša sećanja na detinjstvo, bakinu kuhinju i porodične doručke.
Kiflice sa sirom i kačkavaljem su jedan od onih recepata koji se uvek rado prave – bilo za praznike, slavlja ili jednostavno kad želite da obradujete ukućane nečim toplim i domaćim. Mekane, mirisne i punjene bogatim nadevom, savršene su uz šolju jogurta ili čaja, a još bolje nestaju sa tanjira dok su tople.
Bilo da ste početnik u kuhinji ili iskusna domaćica, ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultat je savršen balans ukusa i teksture koji niko neće moći da odoli.
Sastojci:
- 500 g brašna (tip 400 meko ili oštro za peciva)
- 1 kesica suvog kvasca (ili 25 g svežeg)
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 250 ml mleka
- 50 ml ulja
- 1 jaje (za testo)
- 150 g sitnog sira (feta ili domaći kravlji sir)
- 100 g rendanog kačkavalja
- 1 jaje za premazivanje
- Susam ili kim po želji
Priprema:
Saveti:
- Možete dodati i malo pavlake u fil za kremastiji ukus.
- Za slaniju varijantu, koristite stariji, slaniji sir ili dodajte mrvicu soli u fil.
- Ako volite puniji ukus, u fil možete ubaciti i sitno seckanu šunku ili pečenicu.
Predlog za serviranje:
- Poslužite ih tople, uz jogurt, kiselo mleko ili domaći čaj. Idealne su za poneti na posao, školu ili piknik.
Bonus video:
MARIJANIN JAPANSKI VETAR MILUJE NEPCA Poslastica koju vole svi od 7 do 107 godina
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Marijane Čamber
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
Komentari (0)