SPREMITE MLADE KROMPIRIĆE NA DRUGAČIJI NAČIN Kada ih budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Mlade krompiriće svi obožavamo, a ako ih spremite na ovaj način, volećete ih još više
GRATINIRANI MLADI KROMPIR
POTREBNO JE
800 g mladog krompira, 200 g dimljene šunke, 200 g kačkavalja, 2 dl neutralne pavlake, 1 dl mleka, 2 čena belog luka, so, biber, maslinovo ulje
PRIPREMA
Krompir isecite na deblje kriške, kratko prokuvajte u slanoj vodi, procedite i prespite u podmazanu vatrostalnu posudu. Preko krompira pospite seckanu šunku, neutralnu pavlaku, mleko, seckani beli luk, pa sve dobro izmešajte. Pecite 20 minuta na 200 stepeni, izvadite iz rerne, pospite narendanim kačkavaljem, pa vratite u rernu i pecite još koji minut dok se sir skroz ne istopi.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
TANJA I BRANIMIR DALI SU NAM NAJBOLJI RECEPT ZA BELI EGIPAT Evo zašto je ova kremasta torta najtraženija ovog proleća
Sočna torta sa nekoliko filova savršena je za sve svečane prilike i važne životne događaje, izgleda raskošno a topi se u ustima.
Komentari (0)