DA LI STE VEĆ PROBALI PILEĆI GULAŠ? Ukus će vas raspametiti, sa ovim sastojcima je najbolji na svetu
Mnoge domaćice imaju običaj da pripremaju gulaš isključivo od junetine

Ako do ovog trenutka niste probali pileći gulaš, obavezno se oslonite na ovaj recept. Sastojci koje dodajemo daće ovom jelu posebnu aromu.
Sastojci:
400 g pilećeg filea
400 g bataka
malo putera
1 crni luk
1 praziluk
4 čena belog luka
jedna šargarepa
2 kašike slatke paprike
1 kašika brašna
285 ml pilećeg bujona
jedna kašika seckanog svežeg peršuna
jedna kašičica osušenog lista celera
lovorov list
2 crvene paprike
4 velika zrela paradajza
Priprema:
Priprema:
U tiganju istopite puter, pa dodajte ulje i propržite posoljeno meso kratko. Izvadite piletinu nakon desetak minuta, pa dodajte seckani crni luk, praziluk i narendanu šargarepu, pa prodinstajte. Dodajte začinsku papriku i brašno, promešajte i kratko ostavite da se sjedini. Pazite da ne zagori. Zatim sipajte bujon i promešajte. Vratite meso i ako je potrebno sipajte još bujona. Stavite i malo seckanog peršuna, lovorov list, papriku isečenu na trake, pa dinstajte nekih 10 minuta. Zatim dodajte sitno sečeni paradajz i poklopite. Možete da dodate umesto svežeg paradajza dve kašike paradajz pirea. Dinstajte sat vremena. Kada je gotovo dodajte preostali peršun, celer i sitno naseckani beli luk. Kuvajte još samo 2-3 minuta.
SUZANINA PRINCES VANILA TORTA SAVRŠENA ZA USKRS Očaravajuća poslastica bogatog ukusa za pravo uživanje
Napravite ovu raskošnu poslasticu po receptu Suzane Golubović iz Niša.

SOJA SOS Posan i slasan, daće šmek svakom jelu
Gotov za tili čas, a super ide uz pirinač, meso i mnoga druga jela.

JEDINI RECEPT ZA PESTO SOS KOJI VAM TREBA Služite ga uz pire krompir, pomfrit, meso, svemu daje poseban šmek
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.

NEODOLJIVI PESTO SOS Super se slaže sa brojnim jelima
Jednostavne pripreme i neverovatnog ukusa.

BRZE PROLEĆNE KIFLICE SA SALAMOM Slasne i ukusne, smažu se očas posla
Napravite ove ukusne kiflice po receptu Milice Spasić iz Mihajlovca kod Smedereva
Komentari (0)