SLASNO I JEDNOSTAVNO Nema ko ne voli makarone sa sirom i tikvicom, spremite ih za tili čas!

Ana Klikovac

16:45

U sosu sa 0

Najukusnija večera...

makarone
Shutterstock

Makarone možete da pripremite na milion načina i ne zna se koje su ukusnije. Pored bolonjeze i karbonare, jedna od najpopularnijih pasta je i mac and cheese, kod nas poznatija kao makarone sa sirom. Sigurno ste nekada pravili ovo fantastično jelo koje je vrlo jednostavno, a predlažemo vam da isprobate i ovaj recept. Dodajte im tikvice i poboljšajte ukus već savršenom jelu. 

Sastojci:
280 g makarona 
2 kašike putera
1/4 šolje brašna 
1/2 kašičice crnog luka u prahu
1/2 kašičice belog luka u prahu
1,5 šolja mleka 
170 g čedar sira  
1 tikvica 
Još:
60 g čedar sira 

Priprema: 
U tiganju istopite puter, pa dodajte brašno i brzo mešajte. Pržite dok ne dobije zlatnu boju, ali pazite da ne zagori, pa sipajte mleko. Sve vreme mešajte i kuvajte dok se ne zgusne. Sos ne sme da ima grudvice. Pomešajte beli i crni luk u prahu, so i dosta bibera, pa dodajte u sos. Promešajte, a onda dodajte i čedar sir koji ste iseckali i mešajte dok se ne otopi. Na kraju dodajte makarone koje ste prethodno skuvali i procedili, a onda i tikvice koje ste isekli na trakice. Promešajte i začinite po potrebi. Vrele makarone sa sirom pospite rendanim čedar sirom i služite.  

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Supermodel i od nedavno voditeljka Danijela Dimitrovska ispred naše kamere napravila je ukusnu, brzu i zdravu salatu za sve dame koje su žurbi, a paze na svoju liniju. Podelite sa nama kako vam se dopao ovaj recept kada ga isprobate 😋 #zena #najzena #fyp #foryoupage #foryou #fpyシ #fypシ゚viral #danijeladimitrovska ♬ Synchronize (Instrumental) - Milky Chance

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading