RUČAK S JEDNOSTAVNIM NAMIRNICAMA Makarone s piletinom i sirom zapečene u rerni
Ovo je jedan od onih recepata koji trpi veće ili manje varijacije a princip je uglavnom isti - pomešajte meso, testeninu i jaja sa sirom i mlekom ili jogurtom i to sve zapecite u rerni.
Makarone s piletinom iz rerne
Sastojci:
300 g makarona
200 g pilećeg filea
2 jajeta
500 ml jogurta
50 ml ulja
200 g sira
200 ml vode
suvi začin
1 kašičica bosiljka (može peršun ili origano)
100 g kačkavalja
so, biber
Priprema:
Meso sitno iseckajte. Vatrostalnu činiju nauljite, pa sipajte makarone i preko belo meso. Jaja umutite, pa dodajte jogurt, ulje i sir. Promešajte pa dodajte so, biber, suvi začin i bosiljak, kao i vodu. Sjedinite i prelijte preko makarona i mesa. Lepo promuhešajte i prekrijte folijom. Pecite na 200 °C oko 30-35 minuta. Zatim skinite foliju, dodajte rendani kačkavalj i vratite u rernu na 10 minuta.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)