ZABORAVLJENI UMAK OD MIROĐIJE PO BAKINOM RECEPTU Dodajte ga uz meso i osetite rapsodiju ukusa
Ako želite da dodate novi sastojak vašem jelu, neka to bude ovaj zdravi umak. Pravi se lako i nije vam potrebno puno vremena.
Potrebno je
dve kašike brašna
jedna i po kašika masti ili ulja
bistra supa ili mleko
mirođija
pavlaka
sok od limuna ili sirće
Priprema
Pripremite zapršku od dve kašike brašna i jedne i po kašike masti/ulja, pazeći da previše ne požuti. U zapršku sipajte po izboru bistru supu, vodu ili mleko i dosta sitno sečene mirođije. Blago posolite. Kuvajte dok ne proključa i mirođija ne bude skuvana. Nakon toga sklonite umak sa šporeta. Potom dodajte malo kisele pavlake i sirćeta/soka od limuna. Promešajte da se masa ujednači i možete služiti umak.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
TANJA I BRANIMIR DALI SU NAM NAJBOLJI RECEPT ZA BELI EGIPAT Evo zašto je ova kremasta torta najtraženija ovog proleća
Sočna torta sa nekoliko filova savršena je za sve svečane prilike i važne životne događaje, izgleda raskošno a topi se u ustima.
Komentari (0)