ZABORAVLJENI UMAK OD MIROĐIJE PO BAKINOM RECEPTU Dodajte ga uz meso i osetite rapsodiju ukusa
Ako želite da dodate novi sastojak vašem jelu, neka to bude ovaj zdravi umak. Pravi se lako i nije vam potrebno puno vremena.
Potrebno je
dve kašike brašna
jedna i po kašika masti ili ulja
bistra supa ili mleko
mirođija
pavlaka
sok od limuna ili sirće
Priprema
Pripremite zapršku od dve kašike brašna i jedne i po kašike masti/ulja, pazeći da previše ne požuti. U zapršku sipajte po izboru bistru supu, vodu ili mleko i dosta sitno sečene mirođije. Blago posolite. Kuvajte dok ne proključa i mirođija ne bude skuvana. Nakon toga sklonite umak sa šporeta. Potom dodajte malo kisele pavlake i sirćeta/soka od limuna. Promešajte da se masa ujednači i možete služiti umak.
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Ukus je savršen, nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)