ZABORAVLJENI UMAK OD MIROĐIJE PO BAKINOM RECEPTU Dodajte ga uz meso i osetite rapsodiju ukusa

Ivana Pavlović

10:00

U sosu sa 0

Ako želite da dodate novi sastojak vašem jelu, neka to bude ovaj zdravi umak. Pravi se lako i nije vam potrebno puno vremena.

umak
Shutterstock

Potrebno je

dve kašike brašna
jedna i po kašika masti ili ulja
bistra supa ili mleko
mirođija
pavlaka
sok od limuna ili sirće

Priprema

Pripremite zapršku od dve kašike brašna i jedne i po kašike masti/ulja,  pazeći da previše ne požuti. U zapršku sipajte po izboru bistru supu, vodu ili mleko i dosta sitno sečene mirođije. Blago posolite. Kuvajte dok ne proključa i mirođija ne bude skuvana. Nakon toga sklonite umak sa šporeta. Potom dodajte malo kisele pavlake i sirćeta/soka od limuna. Promešajte da se masa ujednači i možete služiti umak.

Komentari (0)

Loading