SALATA SA POVRĆEM I LEBLEBIJAMA Sočna i slasna, a posna, prste da poližete
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 300 g kuvane leblebije
- jedna paprika
- pet čeri paradajza
- četvrtina ljute paprike
- struk mladog luka
- 100 g sušenog paradajza
- 100 g crnih i zelenih maslina
Za preliv:
- so
- biber
- 50 ml maslinovog ulja
- kašika sirćeta
- kašika limunovog soka
- kašika sitno seckanog svežeg peršuna
Priprema:
U teglicu sipajte maslinovo ulje, sirće, limunov sok, so, biber i sitno seckan peršun. Zatvorite i dobro promućkajte. Sitno naseckajte papriku, paradajz i ostalo povrće, pa pomešajte sa leblebijom. Preko salate prelijte umak od sirćeta.
Možda vas zanima:
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
PROJA SA RUKOLOM GREJE DUŠU I TELO Polovina se pojede dok je još u plehu
Mirisna i sočna, nema ko će joj odoleti.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)