DOMAĆI HLEB OD BATATA Jedini recept koji vam treba, uživajte u mirisu koji će ispuniti vaš dom
Biće odličan i hladan.
Potrebno je:
- 400 g batata
- 250 g šećera
- 120 g biljnog ulja
- 80 ml vode
- 2 jaja
- 220 g brašna
- kašičica praška za pecivo
- pola kašičice cimeta
- 1/4 kašičice muskantnog oraščića
- so
- 100 g oraha
Priprema:
Batat obmotajte folijom i pecite na 230 stepeni, oko sat vremena, dok ne omekša. Onda ga odmotajte i ogulite. Stavite u posudu i zgnječite, pa ostavite sa strane. Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Zatim, dodajte ulje i vodu. Sjedinite. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet, so i muskantni oraščić.Suve sastojke sjedinite sa mokrim, pa dodajte pire od batata. Umešajte i orahe. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite hleb 70 do 80 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
BEZGLUTENSKI KUKURUZNI HLEB Zdrav i ukusan, a biće svež danima, ukusa koji govori 1000 jezika
Samo dodajte prilog po želji.
HLEB SA SIROM I BELIM LUKOM Priprema je jednostavna, a nestaće brzinom svetlosti
Svaki zalogaj je raj za nepca.
RAŽANI HLEB Biće mekan i svež danima, a zdrav i ukusan, samo dodajte prilog
Savršen vruć, a ukusan i hladan.
HLEB OD TIKVICA Pun je proteina i zdravih masti, a odličan i kao užina ili prilog
Zdrav i ukusan, osvojiće vas na prvi zalogaj.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)