DOMAĆI SELJAČKI HLEB Po starom, proverenom receptu, biće mekan kao duša
Dodajte prilog po želji i uživajte.
Potrebno je:
- 500 g glatkog brašna
- 300 ml tople vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 7 g suvog kvasca (ili 20 g svežeg kvasca)
- 2 kašike maslinovog ulja (ili suncokretovog ulja)
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Razmutite kvasac u toploj vodi sa šećerom, pa ostavite 10 minuta da se aktivira. Brašno i so stavite u veliku činiju, pa dodajte kvasac i ulje. Mesite sve dok ne dobijete glatko testo. Oblikujte u loptu pa pokrijte i ostavite sat vremena da nadođe. Nadošlo testo premesite na pobrašnjenoj radnoj površini u oblik pravougaonika. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pokrijte krpom i ostavite da narasta još 30 do 40 minuta. Pecite hleb 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Ostavite da se prohladi bar 20 minuta pre sečenja.
Možda vas zanima:
HLEB SA SIROM I BELIM LUKOM Priprema je jednostavna, a nestaće brzinom svetlosti
Svaki zalogaj je raj za nepca.
RAŽANI HLEB Biće mekan i svež danima, a zdrav i ukusan, samo dodajte prilog
Savršen vruć, a ukusan i hladan.
HLEB OD TIKVICA Pun je proteina i zdravih masti, a odličan i kao užina ili prilog
Zdrav i ukusan, osvojiće vas na prvi zalogaj.
DOMAĆA POGAČA SA JOGURTOM Pravi se bez kvasca, a mekana i gotova za 25 minuta
Brza i mirisna, samo dodajte prilog po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)