DOMAĆI SELJAČKI HLEB Po starom, proverenom receptu, biće mekan kao duša
Dodajte prilog po želji i uživajte.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

DOMAĆI HLEB SA KROMPIROM Mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Služite vrućeg uz prilog po želji.

KAKO DA HLEB PONOVO BUDE SVEŽ I HRSKAV? Primenite ovaj jednostavan trik, bićete oduševljeni
Trik je jednostavan, a hleb će biti kao tek kupljen.

MCHADI Gruzijski kukuruzni hleb sa sirom mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

DOMAĆI HLEB Mekan kao duša i ukusan, po receptu bez mane
Služite ga vrućeg uz prilog po želji.
- 500 g glatkog brašna
- 300 ml tople vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 7 g suvog kvasca (ili 20 g svežeg kvasca)
- 2 kašike maslinovog ulja (ili suncokretovog ulja)
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Razmutite kvasac u toploj vodi sa šećerom, pa ostavite 10 minuta da se aktivira. Brašno i so stavite u veliku činiju, pa dodajte kvasac i ulje. Mesite sve dok ne dobijete glatko testo. Oblikujte u loptu pa pokrijte i ostavite sat vremena da nadođe. Nadošlo testo premesite na pobrašnjenoj radnoj površini u oblik pravougaonika. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pokrijte krpom i ostavite da narasta još 30 do 40 minuta. Pecite hleb 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Ostavite da se prohladi bar 20 minuta pre sečenja.

POSNE BOLONJEZE SA PEČURKAMA Slasno jelo prvi je raj za nepca
U savršenom spoju sa pečurkama, prste da poližete.

RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.
Komentari (0)