NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

NAJLEPŠI KEKSIĆI SA LIMUNOM Neodoljivi slatko-kiselkasti spoj oduševiće i one izbirljive
Najbolje služite uz kafu ili čaj.

BRZI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a odlično idu sa kafom ili čajem
Slatki i neodoljivi, a limun im daje posebnu čar.

BRZI KINOA KEKSIĆI Super idu uz šolju kafe ili čaja, a prave se lako
Bićete oduševljeni ukusom.

KANTUČINI Italijanski mirisni keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Priprema nije komplikovana, a ukus je savršen.
- 250 g omekšalog maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kašičice meda
- 1 kašika rendane korice limuna
- prstohvat soli
- 500 g brašna
- 1/4 kašičice praška za pecivo
- 4 kašike soka od limuna
Za posipanje:
- 2 kesice vanilin šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite maslac sa šećerom u prahu, vanilinim šećerom i medom. Umešajte koricu limuna, prstohvat soli, brašno, prašak za pecivo i limunov sok. Zamesite glatko testo pa ga upakujte u kesicu i ostavite sat vremena u frižideru. Kratko premesite testo bez dodavanja brašna. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte na 5mm debljine. Isecite oblike po želji. Četkicom sa malo vode premažite nepečene keksiće pa pospite vanilinim šećerom. Pecite keksiće 12 do 13 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. dok ne porumene.

SREMSKI PAPRIKAŠ Posni delikates pravi je raj za nepca, pravićete i mrsnim danima
Služite uz krompir ili prilog po želji.

SMUĐ ORLI Posni specijalitet za Veliki petak, za ručak koji se pamti
Dodajte krompir ili prilog po želji.

SLANA ROZEN TORTA Brzo predjelo koje će gosti obožavati
Napravi se brzo i lako, a pojede brzo.

POLICAJKA TORTA SAVRŠENA ZA USKRŠNJU I SLAVSKU TRPEZU Prepuna čokolade i različitih filova
Ako volite jake, čokoladne torte, policajka tortu ćete obožavati.

SVINJSKI PAPRIKAŠ Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za sve gurmane i one izbirljive
Slasno jelo savršeno za svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)