STRAĆATELA NIJE SAMO SLADOLED Ova supa će vas okrepiti očas posla, domaći obrok za desetku
Straćatela ima veoma blag ukus, što prija nakon perioda u kome...
Malo toga je toliko umirujuće, utešno ili budi nostalgiju kao činija vaše omiljene supe – poput ove straćatela supe. Njeno ime na italijanskom znači „mala traka“, a može se opisati kao italijanska verzija supe sa jajima, gde se jaja nežno kuvaju u bujonu i formiraju tanke trake.
Veoma je jednostavna i pravi se od svega nekoliko sastojaka: pilećeg bujona, jaja, parmezana, peršuna i spanaća.
Straćatela ima veoma blag ukus, što prija nakon perioda u kome ste možda jeli teške supe, meso u sosu i skrobno povrće. Ako već imate domaći pileći bujon pri ruci, ova supa se može još brže pripremiti.
Sastojci:
- 1 l pilećeg bujona
- 4 velika jaja
- ⅓ šolje rendanog parmezana
- 1 kašika seckanog peršuna
- ½ kašičice soli
- 2 šolje mladog spanaća
Priprema:
Zagrejte pileći bujon do ključanja u srednje velikom loncu. U posebnoj posudi umutite jaja, parmezan, peršun i so. Polako sipajte smešu od jaja u bujon dok stalno mešate. Nastavite da mešate dok se jaja ne skuvaju, oko 1 minut. Dodajte mladi spanać i mešajte dok ne uvene. Poslužite odmah.
Bonus video:
Možda vas zanima:
SUPA SA KNEDLAMA PRAVI RAJ ZA NEPCA Napravite ovako i ispašće savršene, a šmek daje ovaj začin
Okrepiće vas u trenu, po receptu koji provereno uspeva.
JAPANSKA SUPA RAMEN Drugačiji specijalitet koji krepi organizam u trenu
Bićete oduševljeni ukusom.
HAMBURGER SUPA Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Služite toplo.
DOMAĆA SUPA IZ BAKINE KUHINJE Posna, ukusna i puna vitamina, krepi organizam u trenu
Pravi se lako, a preukusna i zdrava.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)