STRAĆATELA NIJE SAMO SLADOLED Ova supa će vas okrepiti očas posla, domaći obrok za desetku
Straćatela ima veoma blag ukus, što prija nakon perioda u kome...
Malo toga je toliko umirujuće, utešno ili budi nostalgiju kao činija vaše omiljene supe – poput ove straćatela supe. Njeno ime na italijanskom znači „mala traka“, a može se opisati kao italijanska verzija supe sa jajima, gde se jaja nežno kuvaju u bujonu i formiraju tanke trake.
Veoma je jednostavna i pravi se od svega nekoliko sastojaka: pilećeg bujona, jaja, parmezana, peršuna i spanaća.
Straćatela ima veoma blag ukus, što prija nakon perioda u kome ste možda jeli teške supe, meso u sosu i skrobno povrće. Ako već imate domaći pileći bujon pri ruci, ova supa se može još brže pripremiti.
Sastojci:
- 1 l pilećeg bujona
- 4 velika jaja
- ⅓ šolje rendanog parmezana
- 1 kašika seckanog peršuna
- ½ kašičice soli
- 2 šolje mladog spanaća
Priprema:
Zagrejte pileći bujon do ključanja u srednje velikom loncu. U posebnoj posudi umutite jaja, parmezan, peršun i so. Polako sipajte smešu od jaja u bujon dok stalno mešate. Nastavite da mešate dok se jaja ne skuvaju, oko 1 minut. Dodajte mladi spanać i mešajte dok ne uvene. Poslužite odmah.
Bonus video:
Možda vas zanima:
SUPA SA KNEDLAMA PRAVI RAJ ZA NEPCA Napravite ovako i ispašće savršene, a šmek daje ovaj začin
Okrepiće vas u trenu, po receptu koji provereno uspeva.
JAPANSKA SUPA RAMEN Drugačiji specijalitet koji krepi organizam u trenu
Bićete oduševljeni ukusom.
HAMBURGER SUPA Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Služite toplo.
DOMAĆA SUPA IZ BAKINE KUHINJE Posna, ukusna i puna vitamina, krepi organizam u trenu
Pravi se lako, a preukusna i zdrava.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)