SALATA SA BORANIJOM I MESOM Lagana i preukusna, a može da zameni ručak
Pravi se lako, a smaže brzo.
Potrebno je:
- 150 g pilećih prsa
- 100 g zelene boranije
- 1 pomorandža (sok)
- 1 kašika senfa
- 1 kašika cvetnog meda
- maslinovo ulje
- majčina dušica
- so
- biber
Priprema:
Pileća prsa posolite, pobiberite i pospite s malo majčine dušice. Ispržite u tiganju. Kad se ohladi isecite na tanke kriške. Boraniju skuvajte u posoljenoj vodi. Pomešajte senf i med, dodajte sok od pomorandže, so, biber i maslinovo ulje i mikserom sjedinite u ujednačenu smesu. Pomešajte boraniju sa piletinom i prelijte dresingom. Promešajte i poslužite.
Savet
Skuvanu boraniju odmah ohladite u ledenoj vodi kako bi sačuvala boju.
Možda vas zanima:
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)