BOGAT I KREMAST SOS Piletina sa belim lukom se brzo pravi
Ovo jelo vam neće oduzeti mnogo vremena.
Piletina u sosu od belog luka
Sastojci:
600 g belog mesa
400 g pavlake
4 čena belog luka
50 g margarina
2 kašike prezli
suvi začin
so, biber
peršun
Priprema:
Isecite pileće belo meso na šnicle, začiniti solju, biberom i suvim začinom po ukusu. Stavite margarin u šerpicu i rastopite ga. Svaku šniclu umočite u margarin i složite na pleh. Beli luk očistite i sitno iseckajte. Dodajte pavlaku, prezle i malo začina, pa prelijte šnicle. Zagrejte rernu na 220 stepeni i pecite je u sosu oko pola sata. Gotovu piletinu služite toplu posutu iseckanim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
AROMATIČNI RUČAK KOJI OSVAJA Kremasto jelo iz rerne koje će nestati sa tanjira ODMAH!
I deca će sve smazati.
SAVRŠEN I BRZ RUČAK Pileći file punjen pečurkama je božanstveno jelo!
Mogu ga napraviti i zaposlene žene.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)