VEGANSKA PASTA IZ JEDNE ŠERPE Ukusan obrok koji će vas brzo zasititi
Ne može kremastije.
Pasta u umaku od boba i bosiljka
Sastojci:
300 g suvog boba
očišćenog od opne
3 kašike tahinija
1 limun
1 šaka svežeg bosiljka
struk vlašca
so, biber
maslinovo ulje
integralne špagete
Priprema:
Bob potopite u vodi i ostavite ga preko noći. Sutradan isperite i kuvajte u dve vode dok ne bude potpuno mek. Štapnim mikserom ili u blenderu u gustu pastu sjedinite bob, tahini, sok od 1 limuna i začinsko bilje, so i biber. Spakujte ga u teglice, pa svaku zalijte kašikom ulja i dobro zatvorite. Ovako spremljen bob je veoma ukusan namaz, ali i sjajan umak za pastu, kada vam zatreba brz ručak. Dovoljno je dodati mu kašiku
maslinovog ulja i malo ga razmutiti viljuškom da postane kremast. Skuvajte integralne špagete, procedite
i u tako vrelu pastu odmah umešajte umak od boba i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NIKAD LAGANIJA VEČERA Ukusni losos sa par dodataka odmah će vas zasititi
Caka je u začinima.
ZA LJUBITELJE ZAČINJENE HRANE Salsa umak je idealan za prijatelje i gledanje utakmice
Lako se pravi, a mnogo je ukusan.
KAPONATA, UKUSNA I SLASNA Napravite ručak i oduševite celu porodicu
Niste do sada pravili ovakvo jelo.
SUPA ZLATA VREDNA Zeleni obrok koji neguje stomak i nepce
Jednostavno se pravi.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)