DOMAĆA PAŠTETA Napravite riblju paštetu kod kuće od preostalog ručka za samo 10 minuta
Od ribe koja vam je preostala od ručka, možete u samo nekoliko koraka da napravite zdravu riblju paštetu.
Sastojci
za 4 osobe
- 300 g kuvane ili pečene ribe
- 200 g krem sira
- 1 kašičica kapara
- sok od jednog limuna
- 1 kašičica mirođije
- ½ kašičice vegete
- crni biber
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 mladi luk
Priprema
Pečenu ili kuvanu ribu očistite od kostiju. U blender stavite sve sastojke i dobro sve usitnite. Poslužite s prepečenim hlebom.
Savjet
Ako je pašteta suva, dodajte još malo ulja dok ne dobijete glatku smesu koju možete mazati. Kapare možete zamijeniti kiselim krastavcima
.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)