BRZI HLEB OD SPELTINOG BRAŠNA Pravi se bez kvasca, a gotov je za 15 minuta
Jednostavno i lako napravite hleb od speltinog brašna. Zdravija je varijanta od klasičnog, a ukus mu je još lepši.
Potrebno je
- 600 g speltinog brašna
- 200 ml kisele vode
- 200 ml jogurta
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 3 kašike mešavine semenki od susama, bundeve, lana i suncokreta
Priprema
U 600 g speltinog brašna sipajte prašak za pecivo, pomešajte i lagano sipajte jogurt i kiselu vodu. U tu smesu sipajte i 1 celo jaje i nastavite sa mešanjem. Onda dodajte ulje, so i šećer i umesite testo za hleb od spelte. U umešeno testo dodajte mešavinu semenki. Na kraju takođe dobro promesite sve ovo. Premažite uljem tepsiju u kojoj ćete peći hleb od speltinog brašna, pospite malo brašnom i stavite oblikovanu veknu hleba da se peče. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 40 minuta.
Možda vas zanima:
DOMAĆI HLEB SAVRŠENOG UKUSA Biće mekan i sutradan, a greje dušu i telo
Mekan i sočan, pravi raj za nepca.
DOMAĆI HLEB SA KROMPIROM Mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Služite vrućeg uz prilog po želji.
DOMAĆI HLEB Mekan kao duša i ukusan, po receptu bez mane
Služite ga vrućeg uz prilog po želji.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)